Magusafestivali üks korraldaja Joel Ostrat tutvustas üritust ka täna hommikul eetris olnud ETV saates "Hommik Anuga".

Kui toidust räägitakse, siis enamasti kipub ainest andma just soolane toit. Magusad ampsud on pigem negatiivsena mainitud, kui miski, mis on tervisele kahjulik, tekitab sõltuvust ja mõjutab kehakaalu.

"On tehtud üks uuring Ameerikas, kus 50 aastat tagasi sõi keskmine ameeriklane seitse kilo suhkrut aastas ja 50 aastat hiljem ehk täna sööb 70 kilo suhkrut," rääkis Ostrat.

Ostrat rääkis, et magusa eesmärk on tekitada head tuju. "Minu jaoks on magus enese premeerimine, hea tuju ja millegi tähistamine."

Oma Maitse uuris Joel Ostratilt, kes tema kodus magustoite valmistab?

"Magusaga on nii, et kodus valmistab need reeglina minu abikaasa. Tema on kookide ja magusa meister. Samas on paar trumpi, mida siiski mina teen ja tema ei oska. Need on lumepallisupp ja suflee," rääkis Ostrat.

"Mõlemad eelnimetatud on võrratud magustoidud, kuid minu lemmik on lumepallisupp. Üks korralik magustoit õhtusöögi lõppu, või lõunaks, on hea energiaallikas ja mõnus tujutõstja. Eks see magusa tarbimine on tugevalt seotud energia kulutamisega. Mina olen pigem sportlik ja liikuja tüüp, nii on magus isegi hädavajalik," lisas ta.