Foto: Shutterstock
Kreemja konsistentsi ja mõnusate maitsete ning aroomidega maitsevõi täiendab grillitud liha, kala ja köögivilju. Alljärgnevalt leiad lisaks 3 retseptile ka praktilisi näpunäiteid.

Tomativõi

250 g pehmet võid

5 päikesekuivatatud tomatit õlis

2 küüslauguküünt

100 g tomatipastat

Maitse järgi soola, pipart ja suhkrut

Valmistamine:

  • Haki küüslauk peeneks. Nõruta tomatid ja kuivata köögipaberiga. Seejärel haki peeneks. Pane küüslauk ja tomatid koos või ja tomatipastaga kaussi.
  • Sega kõik koostisosad õhulise tulemuse saavutamiseni. Maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga.
  • Aseta maitsevõi enne serveerimist külmkappi.
  • Hoia tomativõid külmikus hästi kaetult ja tarvita seda peale valmimist 2–3 päeva jooksul.
  • Enne serveerimist sega hoolega läbi.


Maitsevõi seesamiseemnetega

40 g seesamiseemneid

250 g pehmet võid

4 tl mett

1 tl Cayenne'i pipart

Valmistamine:

  • Rösti 40 g seesamiseemneid rasvata pannil kuni need on kuldpruunid, eemalda pannilt ja lase jahtuda.
  • Sega 250 g pehmet võid, seesamiseemned ja 4 tl mett ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja 1 tl Cayenne'i pipraga. Aseta enne serveerimist vähemalt 1 tunniks külmikusse.
Foto: Shutterstock


Maitsevõi värskete ürtidega

Võta 1 peotäis murulauku ja sama kogus peterselli. Sega peeneks hakitud ürdid toasooja või hulka ja viimistle segu kahvliga ühtlaseks. Maitsesta soola ja tšillihelvestega. Aseta maitsevõi enne serveerimist külmikusse.

Mõned nipid!

  • Selleks, et koostisad hästi seguneks, kasutage pehmet võid.
  • Külmuta maitsevõi jääkuubikute restis ja eemalda see hiljem osade kaupa.
  • Muuda koostisosi vastavalt oma maitsele. Proovi ka maitskombinatsioone – röstpaprika ja koriander ning murulauk, koriander ja karulauk.