250 g pehmet võid
5 päikesekuivatatud tomatit õlis
2 küüslauguküünt
100 g tomatipastat
Maitse järgi soola, pipart ja suhkrut
Valmistamine:
- Haki küüslauk peeneks. Nõruta tomatid ja kuivata köögipaberiga. Seejärel haki peeneks. Pane küüslauk ja tomatid koos või ja tomatipastaga kaussi.
- Sega kõik koostisosad õhulise tulemuse saavutamiseni. Maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga.
- Aseta maitsevõi enne serveerimist külmkappi.
- Hoia tomativõid külmikus hästi kaetult ja tarvita seda peale valmimist 2–3 päeva jooksul.
- Enne serveerimist sega hoolega läbi.
Maitsevõi seesamiseemnetega
40 g seesamiseemneid
250 g pehmet võid
4 tl mett
1 tl Cayenne'i pipart
Valmistamine:
- Rösti 40 g seesamiseemneid rasvata pannil kuni need on kuldpruunid, eemalda pannilt ja lase jahtuda.
- Sega 250 g pehmet võid, seesamiseemned ja 4 tl mett ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja 1 tl Cayenne'i pipraga. Aseta enne serveerimist vähemalt 1 tunniks külmikusse.
Maitsevõi värskete ürtidega
Võta 1 peotäis murulauku ja sama kogus peterselli. Sega peeneks hakitud ürdid toasooja või hulka ja viimistle segu kahvliga ühtlaseks. Maitsesta soola ja tšillihelvestega. Aseta maitsevõi enne serveerimist külmikusse.
Mõned nipid!
- Selleks, et koostisad hästi seguneks, kasutage pehmet võid.
- Külmuta maitsevõi jääkuubikute restis ja eemalda see hiljem osade kaupa.
- Muuda koostisosi vastavalt oma maitsele. Proovi ka maitskombinatsioone – röstpaprika ja koriander ning murulauk, koriander ja karulauk.