Suupiste, milles ühendatud magus, soolane ja krõbe. Foto: Shutterstock
Valmista aasta viimasel päeval saabuvatele külalistele isuäratavaid suupisteid ja saada vana aasta maitsvalt ära! Lehttaigen, parmesan ja tüümian ning datlid ja peekon moodustavad suurepäraseid maitsekombinatsioone!

Lehttaignarullid parmesani ja tüümianiga

Lehttaignarullid tüümiani ja parmesaniga.
Foto: Shutterstock
Koostisosad:

500 g lehttainast

25 g parmesani

1 muna

1 spl värkelt hakitud tüümiani

natukene võid

Valmistamine:

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Sulata üles lehttaigen ja rulli see kergelt jahusel laual 30x35 cm ristkülikuks. Määri võiga.

Laota riivitud juust ühtlaselt taignale ja puista peale tüümian. Rulli laiemast otsast tihedasti rulli.

Lõika terava noaga 12 võrdse paksusega rulli.

Laota rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni saiakesed on kerkinud ja kuldpruunid.

Lase saiakestel enne serveerimist jahtuda.

Datlid sinihallitusjuustu ja peekoniga

Datlid, peekon ja sinihallitusjuust moodustavad maitsva suupiste.
Foto: Shutterstock
Koostisosad:

Puhastatud datleid

Sinihallitusjuustu

Eelküpsetatud peekoni

Valmistamine:

Lõika dattel pikkupidi lahti ja aseta selle sisse veidi sinihallitusjuustu.

Aseta datli ümber kitsam peekoniriba ja kinnita see hambatiku abiga.

Eelkuumuta ahi 175 kraadini.

Aseta peekonisse mähitud datlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 160 kraadi juures ca 10 minutit kuni peekon muutub krõbedaks.