Roa valmistamiseks läheb sul vaja parajat tükki liha – sõltuvalt isu suurusest ning sööjate arvust poolest kuni kilost täiesti piisab – väikest peotäit pihlakamarju ning umbes sama palju pohli. Ning loomulikult õlut. Mark pole oluline, põhiline on, et see on tume.

Pane liha küpsetusnõusse, lisa pihlakad ja pohlad ning vala üle õllega. Kata anum kaanega ja aseta lõkkesse, kuid mitte otse lõõmavatesse leekidesse, vaid kuumadele sütele tulest natuke eemal. Vastasel juhul võib õlu liiga ruttu ära keeda, liha kõrbema minna ning sul kõht tühjaks jääda.

Nüüd oota, kuni liha on küps. Sõltuvalt tüki suurusest kaks kolm-tundi, kuid keegi ei keela sul vahepeal kaane alla piiluda. Tulemuseks peaks olema mõnusalt mahlane kergelt magus-hapu maitsega näppude vahel pudenev ja suus sulav roog. Head isu!

PS - Kui aastaaeg on hiline või linnud pole ühtegi pohla ja pihlakat metsa alla alles jätnud, võid kasutada ka kuivatatud marju. Ainult leota neid natuke enne, et viljade maitseomadused paremini mõjule pääseksid.

Vaja läheb:

Umbes pool kuni kilo sealiha

Peotäis pihlakaid

Peotäis pohli

Pudel tumedat õlut