Tegemist on rohelist värvi piktogrammiga, mis näeb välja nagu Michelini täht. Seda kasutatakse nende restoranide tähistamiseks, kes on pühendunud ressursside säilitamisele ja toidujäätmete vähendamisele.

Michelini juhendite rahvusvaheline direktor Gwendal Poullenne kommenteeris uut algatust: "Meie lähenemisviisi eesmärk on laiendada peakokkade heade ja leidlike tavade ulatust, tuues need tähelepanu keskpunkti. Peakokkade välja töötatud ideed, meetodid ja oskusteave aitavad seeläbi tõsta klientide ja kogu elanikkonna teadlikkust kogu sektorist."

Rohelise ristiku ikoon ei ole hetkel veel Michelini restoranigiidi kodulehel söögikoha otsingut hõlbustava filtrina saadaval, mis võib pettumust valmistada neile, kelle jaoks restorani valimisel on määrav just jätkusuutlikkuse aspekt.

Jätkusuutlikkuse küsimus ei ole Michelini jaoks midagi uut. Restoranigiid tegi eemisel aastal sel teemal sissejuhatuse, kui jagas välja spetsiaalsed auhinnad, et tunnustada kokkasid mitmetes juhendi poolt hinnatud sihtkohtades.

Jätkusuutlikkus on teema, millega arvestatakse restoranitööstuses järjest enam ja kokad üle kogu maailma tegelevad restoranide uuendusliku ja loomingulise haldamise meetoditega, mis on keskkonda säästvamad.

Kes teab, võib-olla saab jätkusuutlik köök ühel päeval Michelini restoranigiidi kohustuslikuks kriteeriumiks, selle asemel, et olla eriline tunnustus.

SIIT leiate täieliku nimekirja Michelin Guide France 2020 restoranidest, mida on tunnustatud rohelise ristikuga.