"Üks meie pereliikmetest helistas 27. detsembril restorani, et selle juhatajale Hr. Elliotile juhtunust teada anda ja püüda meie õhtusöögi kuupäeva edasi lükata," rääkis O'Grady ajalehele Kent Live.

"Ta sai vastuseks põhjendused broneeringuid puudutavate tingimuste kohta ja lisaks öeldi, et meie õhtusöögi kuupäeva ei saa muuta ning raha tagasi ei maksta. Me ei taotlenud tagasimakset. Palusime lihtsalt hea tahte žesti, et saaksime muuta oma broneeringu hilisemaks kuupäevaks, kui mul oleks olnud võimalus Inglismaale naasta."

O'Grady lisas, et töötajad "ei hoolinud, ega tahtnud kergendavatest asjaoludest midagi kuulda."

Fordwich Arms, mis pälvis möödunud septembris kõrge külalislahkuse auhindade jagamisel (AA hospitality awards) Inglismaa aasta restorani tiitli, selgitas olukorda oma vaatenurgast.

"Meil on kahju kuulda hr O'Grady kaotusest," ütles restorani üks juhatajatest Daniel Smith, kes lisas, et restoran tegi kõik, mis võimalik, et O'Grady soovile vastu tulla.

"Teavitasime restoraniga kontakteerunud pereliiget, et kahjuks me aastavahetuse menüü piletite eest makstud raha ei tagasta. Piletid ei olnud mõelnud personaalseks kasutamiseks ja neid oleks saanud teisele isikule kasutada anda või edasi müüa," selgitas ta.

"Uudisest kuulnud, helistas meie mänedžer kohe ootelehel olevatele inimestele. Kahjuks olid ootejärjekorras olijad juba mujal reserveeringu teinud."

"Teavitasime broneeringu teinud seltskonda, et tagastame hea meelega selle paari piletiraha, kelle isaga oli õnnestus juhtunud või seda oleks saanud kasutada ülejäänute jookide peale, kuid terve broneering tühistati."

Reserveeringute tegemine ja seejärel ilmumata jätmine on restoranitööstuses probleem, mis võib mõjutada restorani võimalust jääda avatuks, kui neid juhtub liiga sageli. Fordwich Arms väitis, et vaidlustatud 660 naelsterlingit oli ettemaks konkreetsele menüüle, mille jaoks nad olid teinud spetsiaalseid kulutusi.

"Me võtame selliste ürituste eest ettemaksu, sest toit on sisse ostetud just erimenüüde jaoks. Aastavahetuse puhul sisaldas menüü rohkelt esmaklassilisi koostisosi," selgitas Smith.

Allikas: Fine Dining Lovers