Rita Rätsepp (58):


"Eelistan taimetoitu. Hommikusöök peab kindlasti olema. Minu toitumist mõjutab töögraafik ja mõneti ka võttegraafik, kuigi näitlejatööd ei tee ma igapäevaselt. Võttepäevadel saan küll valida, mida söön, aga aeg selleks on täpselt paigas. Mõnikord lähevad päevad ka nii pikale, et õhtusöök piirdub lihtsalt kerge snäkiga. Täielikult puudub minu menüüst sealiha. Lihatooteid ma praktiliselt ei tarbi, sest mulle lihtsalt ei maitse liha. Võimalikult vähe söön piima- ja nisutooteid."

Liina Randpere (37):

"Minu toitumine on vaheldusrikas, tervislik ja värviline. Hoolitsen selle eest, et menüüs oleksid juurikad esindatud, saia ja pastatooteid minu toidulaualt igapäevaselt ei leia. Toit on minu jaoks nauding, nädalavahetuseti luban endale rahuliku südamega valikuid, mis töönädala menüüsse ei kuulu. Ma ei tunne pärast süümepiinu ja tean, et nädala sees lähen tervisliku toidu peale tagasi. Me ela selleks, et süüa ainult õigesti. See ei tohi olla elu eesmärk.

Elustiil ja menüü peaks olema kohandatud nii, et suudetakse tervislikku toitu nautida. Toitumine peab olema nii visuaalselt silmadele kui ka maitsemeeltele nauding ja meeldiv tegevus. Oluline on tasakaal ja järjepidevus."

Ženja Fokin (35):


"Minu lemmikteesiks on "Toit on küte!" Autopaaki me ei täida ju poriveega ja sama kehtib toidu puhul. Ütlusel "Sa oled see, mida sa sööd" on oma tõepõhi all! Proovin tarbida neid toitaineid, mis on mulle arusaadavad, lisaks hooajalist toidukraami. Mulle meeldib käia Balti jaama turul ja näha näost näkku inimesi, kes seal enda kasvatatud puu-ja juurvilja pakuvad.

Püüan teadlikult vältida vitamiinidega ja mineraalidega rikastatud erinevates tonaalsustes maitsevesi. Inimestel, kellel on oma maakohas oma puurkaevuvesi, on väga vedanud. Me vajamegi tavalist, lihtsat kraanivett. Mulle maitsevad smuutid, sest puuvilju ei jõua tihti nii palju süüa.

Proovin toite timmida selliseks, et need ei ole ainult viusaalselt ilusad, vaid ka tõeliselt maitsvad. Toitumises on oluline järjepidevus, et ei tekiks asjatuid isusid."

Anni Arro (37):

"Igapäevaselt söön hooajalisi asju (loo fotod on tehtud juunis ja kajastavad Anni tollast menüüd). Hetkel on mul aias suvikõrvitsad, Türgi oad, kartul, peedid, porgandid, õunad jne – nii et külluse aeg! Armastan oma aia saadusi või mahedat ja kodumaist. Eelistan lihtsaid maitseid ja eelistan süüa kodutoitu, see on kõhule ja tervisele parim – tead mida sööd. Kõik algab ikka heast ja kvaliteetsest toorainest. Ma ei söö koos liha ja kartulit ning tervislikel põhjustel ei tarbi nisujahu, see-eest kasutan palju tatra- ja rukkijahu. Magusat söön mõõdukalt."

Tanel Veenre (43):

"Olen saanud kire ja harjumuse kodus süüa teha emalt. Toitun teadlikult ja armastan tohutult kokata. Köök on meie peres vaid minu mängumaa. Olen oma menüüst välja jätnud valge jahu ja suhkru. Armastan kala, krevette ja kaheksajalgu. Liha ja alkoholiga pean piiri. Magusast lähevad loosi hea tume šokolaad ja La Muu jäätised. Teen lastele ise krõbedat müslit, kuivatan marajpüreedest "marjausse", küpsetan kaerahelvestest ja porgandist – tervislik võib olla ka maitsev! Lastel on küll omad eelistused, kuid suunan neid tervisliku ja mitmekesise toidu suunas. Kui ilm vähegi lubab, siis sööme väljas – tütar armastab piknikku pidada!"

Loe lisaks:


Millest Oma Maitse värskes suvenumbris on juttu, vaata SIIN