Foto: Shutterstock
Kas mõtlete, et mida homme süüa teha? Laske end meie lihtsast paellast inspireerida ja proovige järele!

Koostisosad:

  • 1 tk punane paprika
  • 2 tk punast sibulat
  • 200 g Chorizo ​​vorsti
  • 500 g kanafileed
  • 4 sl oliiviõli
  • Soola-pipart
  • 1-2 tl paprikapulbrit
  • 800 ml köögiviljapuljongit
  • 200 g paella riisi
  • 1 peotäis peterselli
  • sidrunimahla

Valmistamine:

  1. Peske ja tükeldage paprika kuubikuteks. Koorige ja hakkige sibul ning viilutage vorst ja lõigake kanafilee tükkideks.
  2. Kuumutage õli pannil ja praadige kanafileed 5-6 minutit, kuni liha on kergelt pruunistunud, maitsestage soola ja pipraga. Umbes 3 minuti pärast lisage sibul, paprika ja chorizo. Maitsestage paprikapulbriga ja lisage puljong ning riis.
  3. Laske keema ja hautage 30 minutit, aeg-ajalt segades. Peske petersell, raputage kuivaks ja lõigake vartelt lehed ning tükeldage ja segage juurde.
  4. Kui vesi on aurustunud ja riis pehme, keerake kuumus maha ja oodake 5-10 minutit.
  5. Serveerimisel puistake peale peterselli ja niristage peale sidrunimahla.

Paella variatsioone on sedavõrd mitmeid, et autentse valimine on võimatu ja lootusetu. Kõigil spetsialistidel on õigustus oma paella "ainuõigeks" pidamiseks!