03.10.2020, 12:41
Mida võiks mee kohta teada
Praegu on paras aeg mett talveks varuda. Selleks, et leiaksid endale kõige meelepärasema, tasub üht-teist meelde jätta!
FOTO:
4 üllatavat fakti MEEST
- 100% ühe taime mett Eestis peaaegu ei ole. Selles on “süüdi” meie taimestiku liigirikkus. Mee värvi mõjutavad kõige enam taimed, millelt nektar on korjatud, kuid ka näiteks õhutemperatuur: kuumaga korjatud mesi on tumedam, jahedal suvel heledam.
- Kristalliseerumine on üks mee tunnuseid, mille järgi saab mett suhkrusiirupist eristada. Enamik meeliike hakkab nädala kuni paari kuu jooksul pärast vurritamist kristalliseeruma.
- Mee vedeldamine mikrolaineahjus pole hea mõte, sest siis hävivad peaaegu kõik mees leiduvad ensüümid ja muu kasulik, järele jääb väärtusetu meemaitseline vedelik.
- Kuumas tees peavad mee tervistavad omadused üsna kaua vastu. Selleks, et mee väärtuslikud omadused kaduma hakkaksid, peab mesi olema üle 40-kraadises vees kauem kui tund. Tassike teed on selle ajaga ammugi joodud.
Millest Oma Maitse värskes numbris juttu on, saab lugeda SIIN