1. 100% ühe taime mett Eestis peaaegu ei ole. Selles on “süüdi” meie taimestiku liigirikkus. Mee värvi mõjutavad kõige enam taimed, millelt nektar on korjatud, kuid ka näiteks õhutemperatuur: kuumaga korjatud mesi on tumedam, jahedal suvel heledam.
  2. Kristalliseerumine on üks mee tunnuseid, mille järgi saab mett suhkrusiirupist eristada. Enamik meeliike hakkab nädala kuni paari kuu jooksul pärast vurritamist kristalliseeruma.
  3. Mee vedeldamine mikrolaineahjus pole hea mõte, sest siis hävivad peaaegu kõik mees leiduvad ensüümid ja muu kasulik, järele jääb väärtusetu meemaitseline vedelik.
  4. Kuumas tees peavad mee tervistavad omadused üsna kaua vastu. Selleks, et mee väärtuslikud omadused kaduma hakkaksid, peab mesi olema üle 40-kraadises vees kauem kui tund. Tassike teed on selle ajaga ammugi joodud.

Millest Oma Maitse värskes numbris juttu on, saab lugeda SIIN