Kuldkollane mais on põnev ja väga maitsev köögivili. Harjumust seda sageli valmistada on vähestel ning ilmselt ulatub põlglik suhtumine kunagistesse läbikukkunud hiigelkatsetesse meie kliimas seda taime kasvatada tänasessegi päeva. Õnnetu mais on aga palju paremat kohtlemist väärt, kui seda üksnes hommikuti häda korral ja kiiruga sisse krõbistada.

Moodsaim viis on maisi serveerida grillitult. Pakume välja imemaitsva variandi, milles olulist rolli mängib koriandrivõi.

Maisihooajal kasuta maisisupi keetmiseks kindlasti värsket maisi, muul ajal aitab hädast välja sügavkülmutatud mais. Proovi maisisuppi tomatisalsa ja kreemjuustuga ning grillitud maisi särtsaka koriandrivõiga.

Maisikook kondenspiimaga ehk pan de elote on mahlane ja huvitava tekstuuriga gluteenivabaküpsetis.