Vaata galeriist!

Jäätist valmistab Põhjalas klassikalise prantsuse koolituse saanud ameeriklannast kondiiter Hannah Hintlian. “Käsitööjäätise valmistamine on kogu tiimile lõbus ja loov ettevõtmine, mis võimaldab erinevate maitsetega lõputult katsetada,” räägib Thomas Kelleri restoranis Bouchon (Los Angeles) ja kolme Michelini tähega pärjatud restoranis Quince (San Francisco) kogemusi omandanud Hintlian. Tema sõnul on Põhjala jäätis külluslik ja rammus nagu ka ülejäänud õllerestorani desserdid.

Nii nagu kõik Tap Roomi road valmib ka jäätis lihtsatest naturaalsetest koostisainetest nagu piim, koor, suhkur ja munakollane. Põhjala käsitööjäätist valmistatakse värskuse tagamiseks igapäevaselt ja väikestes kogustes. Jäätis on pakendatud 200-grammistesse karpidesse, mis on paras portsjon kahele jäätisesõbrale.

Hetkel on Põhjala jäätisevalikus vanilli-, šokolaadi-, soolakaramelli-, kookose-, mango-, maasika- ning muidugi ka õllemaitseline jäätis, millele on lisatud siirupiks keedetud tumedat õlut Must Kuld. Hannahi sõnul toob jäätis tumeda õlle magususe eriti hästi esile. Eriti populaarne on tumeda õlle sisse jäätise uputamine Hannahi kodumaal Ameerikas, kus “beer float” on lausa kultuslikus staatuses. Sellist “õlleujukit” pakutakse ka Põhjala õllerestoranis.