Kook küpsisepuru põhjaga Pixabay
Kas oled söönud kooki, mille põhi on küll küpsistest valmistatud, aga see on nätske ja raske? Et küpsisepurust saada krõbedat koogipõhja, on hea teada mõningaid häid võtted.

Küpsisepurust koogipõhja valmistamine on lihtne, vaja läheb küpsiseid ja rasvainet, enamasti võid. Küpsistest põhi sobib näiteks nii magusatele kui ka soolastele tarretisekookidele ja -tortidele; küpsetatud juustu- ja kohupiimakookidele ning vahukoore-toorjuustukreemide ja marjadega kookidele.

Kas teadsid, et ahjus küpsetamine annab küpsisepõhjale erilise krõbeduse ja maitseb hoopis teistmoodi, kui küpsetamata põhi? Alljärgnevast loost leiad ka soovitusi, milliseid erinevaid soolaseid ja magusaid küpsiseid lisaks digestiivküpsistele koogipõhja valmistamiseks kasutada!