NAHK JA TOITUMINE | Nende toiduainete tarbimine aitab kaasa kaunima naha saavutamisele
Kas soovite, et teie nahk oleks sile ja kortsudeta? Siis peaksite need toiduained oma menüüsse lisama.
Kortsude vastu võitlemiseks on välja mõeldud niisutavad kreemid, maskid ja kõikvõimalikud seerumid. Ometi imestame, et miks meie nahk näeb hoolitsusele vaatamata kahvatu ja väsinud välja?
Vastus on sõna otseses mõttes meie ees, täpsemalt: meie taldrikul. Sest see, kas meie nahk näeb välja nooruslik, sõltub suuresti ka sellest, mida sööme. Kaheksa naha heaolule kaasa aitavat toiduainet pani ritta GoFeminin.de.
Kaerahelbed naha tugeva sidekoe jaoks
Tomatid loodusliku päikesekaitsena
Lükopeen on tomatis sisalduv karotenoid, võimas antioksüdant, mis aitab ära hoida vähki ja südamehaigusi ning on ülimalt kasulik nahale.
Lükopeen on rasvlahustuv. Seega, kui koos tomatitega tarbida mõnda rasvainet, näiteks oliiviõli, omastab organism seda antioksüdanti palju paremini. Vaatamata tomatite söömisele ei saa suvel hakkama ka ilma nahka kaitsva päikesekreemita!
Avokaado värske jume jaoks
Avokaados sisalduvad monoküllastumata rasvad aitavad tagada pehme naha ja säilitada noorusliku jume.
Kookosega kortsude vastu
Muide, kookospähkli kõige väärtuslikumad koostisosad pole mitte rasvarikkas kookospiimas, vaid tervislikus kookosvees. Regulaarne kookosvee tarbimine aitab väidetavalt võidelda kahjulike vabade radikaalidega.
Marjad ja elastne nahk
Nõuanne: mida tumedamad on marjad, seda parem. Näiteks on klaasil leedrimarjamahlal sama efekt, mis umbes 14 klaasi punast viinamarjamahla või 55 (!) klaasi õunamahla tarbides.
Kreeka pähklid naha loomuliku niiskuse suurendajana
Kuid mitte kõik rasvad pole head. Toidu puhul peaks keskenduma küllastumata rasvhapete saamisele. Kreeka pähklid on siin suurepärased. Need on rikkad oomega-3-rasvhapete, valkude ja alfa-linoleenhappe poolest, mis aitavad nahal väiksemaid kahjustusi kiiremini parandada ja naha vananemist aeglustada.
Roheline tee suurepärase jume saavutamiseks