"Ma jälgin, mida söön, aga abikaasa sööb, mida tahab ja millal tahab ning näeb aina parem välja," lisas ta naerdes.

Johann on katsetanud erinevate toitumisviisidega. Ta on olnud vegan, toortoituja, proovinud ketodieeti, vahelduvpaastu ja söönud vaid kala.

Hetkel toitub Johann suuremas osas südamekirurg dr. Steven Gundry raamatu "The Plant Paradox" järgi ja üritab vältida lektiine sisaldavaid toiduaineid. Ta kasutab kiirkeetjat toidu aurutamiseks, väldib kartulite, tomatite, kauniviljade, täisteraleiva ja tööstusfarmide poolt toodetu tarbimist. Menüüs on kohaliku, orgaaniliselt kasvatatud toidu kõrval ka hapuleib."

Oma Maitse uuris Johannilt, kas tal on kombeks Eesti Vabariigi aastapäeva tähistada?

"Tavaliselt mitte. Ma ei ole suur aastapäevade ja sünnipäevade tähistaja. Sel aastal teeme erandi ja külastame Los Angeleses asuvat Eesti Maja ning menüüs on seal pakutav." Oma sünnimaa kohta märgib Johann: "Olen uhke, kui ilus Eesti on. Siia tulles märkan järjest enam seda."

Millist Eesti toitu välismaal elades Te kõige rohkem igatsete?

"Hapukapsast, sülti, marineeritud angerjat ja Eesti maasikaid, need on maailma parimad, ning kohukesi!", loetles Johann ja lisas naerdes "õnneks neid siin ei ole, muidu kaaluksin 700 kilo."

Mida Teie abikaasa Eesti toitudest arvab?

"Abikaasa armastab Eesti toitu. Tallinnas leiab palju head süüa ja juua! Oleme alati väga meeldivalt üllatunud kui hea Eesti toit on, värske ja maitsev!

Siin käies on meil välja kujunenud lemmiksöögikohad - Pegasus, Von Krahli Aed ja restoran Noa. Meile meeldib väga Pegasuse leib ja või, salat graavilõhega ja pasteet."

Kas Teile meeldib süüa teha?

"Väga meeldib! Abikaasa teeb erakordselt hästi süüa, tema on peakokk, mina pigem aitan. Tal tuleb oivaliselt välja ahjus küpsetatud kana ja viimasel ajal on ta valmistanud lillkapsapüreed koos merest püütud metsikute krevettidega. See roog on orgastiline," märkis ta.

Jaga
Kommentaarid