Koosnedes kolmest korrusest, sisaldab jäätisemuuseum 13 jäätisepõhist installatsiooni, sealhulgas hiiglaslikku basseini, mis täidetud plastmassist valmistatud ja tavamõõdust veidi suurema värvilise "puruga", millesarnast tihti jäätise peale kaunistuseks raputatakse. Lisaks läbivad muuseumi kolme korrust liumäed ja näha võib jäätisega seotud kaunistusi, millest on valmistatud suuremate mõõtmetega plastist koopiad, näiteks kaiuskaru mõõtu kummikarud, millega võib eelmainitud basseinis lustida.

"MOIC NYC (Museum of Ice Cream NYC) on unistus, mida meie meeskond on arendanud kolm aastat. Jäätisemuuseum tugineb SoHo kunstiajaloolisele taustale ja on kujutlusvõime ning loovuse koht," ütles kaasasutaja ja loovjuht Maryellis Bunn.

New Yorgi Manhattani allosas asuv SoHo oli pikka aega piirkond, mida ei peetud elamiseks sobivaks, kuni 1970. aastatel kolisid sinna kunstnikud, kes linnaosa üles töötasid. Praeguseks on olukord sootuks vastupidine, seal paiknemist ei saa paljud kunstnikud ja ärid endale lubada.

"Jäätisemuuseumi kontseptsioon on juba pikka aega eksisteerinud, hüpates ühest kohast teise ja pakkudes maitsvat rõõmu nii noortele kui vanadele. Nüüd leidsime SoHo-s endale püsiv asupaiga," lisas muuseumi loovjuht Bunn.

Uksest välja ulatuva järjekorra põhjal otsustades saab öelda, et muuseum on ülipopulaarne ning pastelsetes toonides magusad mälestused jäävad külastajaid pikalt saatma. Ja lisaks saate sotsiaalmeedias jagada kommivärvilisi fotosid!

Valmista ise banaanijäätis

Selle jäätise valmistamiseks läheb vaja küpseid banaane. Arvesta üks banaan sööja kohta. Koori banaanid ja lõika väiksemateks tükkideks. Aseta tükid külmakindlas karbis ca 4-5 tunniks sügavkülma. Kui võtad banaanitükid külmikust välja, siis lase neil veidi pehmeneda. Seejärel aseta need blenderisse ja töötle jäätisetaoliseks massiks. Võid lisada juurde ka veidi maitsestamata jogurtit ning aprikoose. Serveeri kohe.