Foto: Shutterstock
Pesto rosso maitseb kõige paremini ise tehtuna! Segage see värskelt keedetud pastaga või määrige tumeda rukkileiva peale!

Koostisosad:

  • 25 g seedermänniseemneid
  • 370 ml päikesekuivatatud tomateid õlis
  • 1 tk küüslauguküüs
  • 5 sl oliiviõli
  • 50 g parmesani
  • soola-pipart
  • 1 tl tšillipulbrit

Valmistamine:

Koostisosad 400 ml klaasanuma jaoks.

  1. Röstige seedermänniseemneid kuumal pannil paar minutit kuni need on kuldpruunind. 
  2. Nõrutage päikesekuivatatud tomatid. Koorige ja tükeldage küüslauguküüs jämedateks tükkideks.
  3. Püreestage tomatid, seedermänniseemned, oliiviõli ja küüslauk saumikseri abil. Riivige parmesan ja lisage segule. Maitsestage soola ja pipraga ning tšilliga.
  4. Pange valminud pesto puhtasse, kergesti suletava kaanega klaaspurki ja asetage külmikusse. Pesto säilib külmkapis vähemalt  nädala. Veenduge, et see oleks klaaspurgis oliiviõliga täielikult kaetud. 

Pesto rosso vürtsikaks põhikomponendiks on päikesekuivatatud tomatid!

Foto: Shutterstock

Maitsvad nipid pesto rosso valmistamiseks:

  • Kurnake päikesekuivatatud tomatitest õli välja ja kasuta seda oliiviõli asemel pesto valmistamisel.
  • Lisades pestole paar basiilikulehte saate sellele anda värske vürtsika noodi.
  • Seedermänniseemned saate asendada mandlilaastudega.
  • Kui teile meeldib vähem vürtsikas pesto, siis ärge kasutage maitsestamisel tšillipulbrit.
  • Pesto rosso maitset saate tuunida värsket rosmariini ja oliive lisades.