SKORPION

November toob Skorpionis välja parima. Võimalik, et pead kasutama kõiki oma ressursse, et säiliks kontroll kulude üle. Suurt rõhku peaks panema oma energiatasemele ja kehalise võimekusele, kõige lihtsam on teha seda teadliku toitumise abil. Rahulolu oma välimusega muudab Skorpioni reipamaks ja seltskondlikumaks.
Skorpion võib tunda end süüdi, kui ei suuda saavutada täiuslikkust nii toidu valmistamisel kui laua katmisel. Seda võtta täiesti rahulikult ja vabalt — eksimusi köögis ilmneb kõikidel, kõik lihtsalt ei räägi sellest.
Toidulaual võiks id olla esindatud mereannid ja kuumad, vürtsikad toidud. Vedelikutarve on novembris suurem ja jälgima peaks kindlasti, et organism saaks piisavalt kiudaineid, mis hoiavad kõhu korras. Neid leidub täisteratoodetes, juur- ja puuviljades, pähklites, hernestes, ubades. Alkoholile võiks Skorpion novembris pigem ei öelda.

Vürtsikas kalasupp Skorpionile (sobib imeliselt ka teistele tähemärkidele!)

300 g valget kalafileed
1 porru
võid
1 tl kurkumit
1 tl tšillipulbrit
1 tl köömneid
2 kanapuljongikuubikut / võib ka mitte kasutada, siis lisada soola maitseks
5 dl vett
1,5 dl punaseid läätsi
5 dl kohvikoort või piima

Lõika porru ribadeks ja prae poti põhjas võiga klaasjaks. Lisa maitseained, puljong, vesi ja läätsed. Hauta kaane all umbes 10 min. Lisa koor või piim, võid teha ka segu: pool koort ja pool piima. Ja kalatükid, keeda suppi veel 3-5 min.

AMBUR

Ambur on tasakaalus, kiire periood on vaibumas ja aeg on pöörduda sissepoole. Ambur hakkab otsima hingele toitu. Tema arvutis avanevad justkui iseenesest heategevusega seotud veebilehed. Kindlasti saavad ka erinevad annetusfondid oma osa Amburi novembri palgast. Ettevaatust, varitseb oht oma eelarvesse auk lüüa, nii et enese heaolu ja tervis kannatavad.

Toitumisel peaks Ambur silmas pidama mõõdukust ja pidurdama tormakust. Ambur kipub sööma kiirustades ja liiga suurtes kogustes. Novembris võiks Ambur jälgida teadliku toituja põhimõtteid ja süüa päris toitu, mitte kustutada nälga saiakeste või šokolaadiga. Väldi vürtsikat ja lisa valku oma toidulauale.

KALJUKITS

November on Kaljukitsele rahaliselt ja tööalaselt hea kuu, töiselt isegi liiga. On oht end tööle unustada ja töösse matta, mis omakorda toob kaasa pahandusi ja konflikte kodustega. Jälgi kodus, et oleksid rahulik ja tasakaalukas.
November on hea aeg siduda toitumine ja treenimine üheks toetavaks tervikuks. Meeles võiks pidada, et ekstreemsed dieedid ja omal käel paastumine toovad pigem kahju kui kasu. No ja kurvastab koduseid veelgi rohkem. Trenni saab teha koos kallitega õhtul kiiremalt jalutades.
Toidulaual võiks olla ohtralt köögivilju, kvaliteetset liha ja munad.

VEEVALAJA

Veevalajas on julgust, tarkust ja enesekindlust. Enesetunne on üldiselt hea, tunne on terve ja tugev. Vabas õhus liikumine ja lemmikloomadega tegelemine hoiab meele erksa ja muremõtted eemal. Söögiisu võib olla suurem ja on oht, et kui Veevalaja annab järele kiusatustele, leiab ta end detsembri alguses nõutult riidekapi ees seismas, tundega, et keegi on meelega kõik riided number väiksemaks õmmelnud.
Toitumisel võiks Veevalaja jälgida, et veresuhkur ei kõiguks. Hoidu liigse magusa söömisest. Ka alkoholiga võiks piiri pidada.

KALAD

Kalad tunnevad end novembris ahistatuna, otsekui akvaariumis kinni. Huvi pakub vaimsus ja religioon. Kummitama võivad tulla minevikuvarjud, mis on suuresti kinni Kalade enda kaunis peakeses. Esile kerkivad vanad ja ammu unustatud „kroonilised“ tervisehädad. Tegelikult soovivad Kalad lihtsalt, et keegi teeks neile pai ja kallistaks neid.
Toidulaual võiksid olla road, mis on raua- ja valgurikkad. Suhkur ja valge jahu võiks jääda teistele tarbimiseks. Kui alkohol on vajalik, siis pigem pokaalike punast head veini, kui suhkrurikas keeruka nimega kokteil.

JÄÄR

Jäärale on november suhetes hea aeg. Siiski võivad tekkida egovõistlused. Paljud suhted, mis loodud aasta alguses ja ka tööalased projektid toovad nüüd reaalseid tulemusi. Mingis vallas on põhjust juubeldada, teises tuleb kibe pettumuse pill alla neelata ja edasi vaadata. Püüa olla realist ja maanda riskid miinimumini. Seda ka tervise osas. Pisuke tööga ülepingutamine annab füüsiliselt tunda. Esimesena hiilivad ligi unehäired.
Toiduvalmistamisel ei ole Jääral just erilist kannatust, seega on tema toidulaual tavaliselt kõik see, mis kiirelt valmib. Ei ole ka november erand. Lihtsalt jälgi, et keha saaks kätte kõik vajalikud toitained. Laual võiks olla rohkem punaseid vilju ja juurvilju.

SÕNN

Sõnnil on novembris igas valdkonnas oodata konkurentsi. Sõnnile võib tunduda, et kogu maailm tahab temaga võistelda. Keskendu endale ja oma tööle, et sa ei satuks ebamõistlikesse sõnelustesse. On oht olla ka liigselt enesekindel ja ülbe ümbritsevatega. See toob endaga kaasa probleeme nii ärilises vallas kui ka lähisuhetes.
Toidulaual võiksid jätkuvalt olla lihtsad ja toekad toidud. Jälgi koguseid, et vööümbermõõt ei kasvaks. Erilise eksootikaga ei maksa eksperimenteerida. Toidusedelist olulisem on jälgida oma emotsionaalset tasakaalu ja mitte reageerida üle. Kui õige hetk käes, siis kaovad teelt ka takistused ja probleemid.

KAKSIKUD

Tööalaselt on hea ja tegus kuu, liigagi tegus. Tekivad võimalused edasi liikuda. Super aeg luua uusi koostöökanaleid ja alustada uusi projekte. Juriidilistest vaidlustest hoia teadlikult eemale, need võivad lõpuks väga kalliks maksma minna.
Tervisele tuleks teadlikult rohkem tähelepanu pöörata. Mõningad toiduained võivad üllatuslikult kutsuda esile allergiat. Ettevaatust ka alkoholi tarvitamisel, väikestel kogustel võib olla suurem mõju, kui eeldad.

VÄHK

Vähk on tööalaselt saavutamas positsiooni või eesmärki, mida ihkab. Populaarsus kasvab ja vältima peaks tülisid ja arusaamatusi. Kuidagi kipub Vähk neid novembris ise esile kutsuma. Tutvused ja kontaktid loovad uusi võimalusi edasi liikumiseks.
Energiatase on pimeda aja kohta üllatavalt kõrge, nii et Vähk võiks proovida uusi spordialasi. On võimalus, et sünnib uus ja tervislik hobi.
Toidulaual võiks olla ainult kvaliteetne toit. Rohkem mereande ja köögivilju. Ettevaatust maiustuste ja „lohutusroogadega“.

LÕVI

Aasta lõpp kujuneb Lõvile positiivseks. Lõvi on uudishimulik ja entusiastlik. Näeb võimalusi, mida seni ei ole oma uhkes, koon püsti, olekus märganud. Tööl võib tekkida pingeline olukord kolleegidega, aga kui Lõvi on visa ja sihikindel, siis kindlasti ta vaid võidab sellest olukorrast.
Kui Lõvil tekib tunne, et tervisega ei ole kõik nii, nagu peaks, siis tuleb seada keskmisest kiiremad sammud arsti poole.
Toitumise osas on rõhk mõõdukusel, rahulikkusel ja enesedistsipliinil. Et pidada vastu tulemärgi tormakusele, peab Lõvi korralikult toituma. Toiduvalik võiks olla rikas proteiinide poolest, kasuks tuleks ka tavalise rukkileiva lisamine toidusedelisse.

NEITSI

Novembri pimeduses ja külmuses ilmnevad kõik Neitsi tugevused. Ta on otsekui loodud taluma seda, mis teisi depressiooni ajab. Tekkida võivad religioossed ja vaimsed huvid, mis omakorda toovad kaasa kummalisi seiklusi. Rahaline seis on stabiilne. Neitsi on hea juht, võtab vastu otsuseid, mida teised pelgaksid, ja sellega loob võimalusi ka teiste edasiseks arenguks. Tänu talle selle eest, keegi kahjuks ei märka seda ütelda.
Toidulaual võiks olla kõik, mis on vana ja tuttav. Ei ole kõige parem aeg millegi uue ja eksootilisega eksperimenteerida.

KAALUD

Kaalud otsekui paranevad stressist. Eelnevatel kuudel esinenud kaotusvalud kaovad ja energiatase tõuseb. Tööl suudavad Kaalud teha ära rohkem kui teised, kes on masendunud pimedusest ja porist. See võib tuua kaasa konflikte, aga ei midagi sellist, millega tasakaalukas Kaalude märgi esindaja hakkama ei saaks. Rahaliselt on stabiilne aeg, kuni jõulukingituste ostmiseni, milles Kaalud nagu ikka, on liigagi lahked.
Oluline märksõna on lõõgastusel ja toitumise kontrolli all hoidmisel. Alkoholi võiks tarvitada võimalikult vähe, ettevaatust ka ravimitega, nende mõju võib olla oodatust tugevam ja esineda võivad nii mõningadki toredused kõrvalmõjude pikast nimekirjast.
Toidulauale võiks tuua majoraani ja kardemoni.

Jaga
Kommentaarid