NB! Suupisted ei ole eraldi söögikord, seega peaks neis olema maksimaalselt 200 kalorit, vastasel juhul oleks öine puhkamine häiritud ja teie seedetrakt stressis.

Veenduge, et teil oleks õhtuste suupistete jaoks hea kombinatsioon keerukatest süsivesikutest ja valkudest: näiteks täisteratoodete süsivesikud võivad aidata teil magama jääda ja kodujuustust saadud valk toetab lihaseid taastumisel, vahendab EatSmarter.com.

1. Naturaalne jogurt

Kui olete õhtul näljane, peaksite külmkapist haarama naturaalse jogurti, mis sisaldab kaltsiumi ja kvaliteetset valku. Viimane hoiab seedetrakti koormamata pikka aega täiskõhutunnet.

Need, kes eelistavad naturaalset jogurtit ilma täiendavate lisanditeta, teevad kindlasti oma tervisele head. Kui soovite, et jogurt maitseks veidi magusamalt, võite sellele lisada ka peotäie marju.

2. Täisterajahust pitaleib

Pitaleiba on saadaval peaaegu igas supermarketis ja täistera versioonis on need suurepärased õhtused suupisted. Koos kõrge valgusisaldusega hummuse või läätsedest valmistatud määrdega on see ideaalne kombinatsioon kergeks öiseks suupisteks, mis rahuldab nälga ja ei varjuta suvist figuuri. Täisterajahust pitaleiva asemel võite kasutada ka täisterajahust röstsaia.

3. Banaan

Kiiresti kasutatava suhkru, "aeglase" tärklise ja umbes kolme protsendi toidukiudude kombinatsioon tähendab, et banaanid ei täida kõhtu mitte ainult kiiresti, vaid ka säästvalt ja seda kalorikontot liigselt koormamata. Kui banaani süüa koos teelusikatäie pähklivõiga, saab keha lisakoguse valku.

4. Väherasvane kodujuust

Kõrge valgusisaldus, vähe rasva ja vähe kaloreid kodujuust on ideaalne õhtune suupiste nälja vastu!

100 grammi kodujuustu on koos peotäie köögiviljade, nagu kurk ja redis või marjadega, hilise näljatunde vastu maitsev õhtune suupiste. Igaüks, kes on mures oma kaloraaži pärast, pääseb sellele kahetsemata.

5. Köögiviljakangid

Porgand, kurk, seller ja teised maitsvad köögiviljad aitavad õhtul näljast üle saada. Need pakuvad kiudained, vitamiine, mineraale ja kompleksseid süsivesikud. Kui teil on tundlik kõht, aurutage köögivilju lühidalt. Lisage veidi hummust või Kreeka jogurtit.

Köögiviljakangid annavad vitamiine, mineraale, süsivesikuid ja kiudaineid ning väike nälg ununeb kiiresti!