Maailm on lahti, maailm on muutumas. Ometi on olemas maitseid, mis on põlised. Vaata meie peolaua menüüd, kust ei puudu (moekalt kõrge) kilutort, praetud seafilee marinaadis ega veisekeel mahlakas tomatikastmes. Veel leiad loost ehtsa kalakohri retsepti.

Kuidas maitseb Eesti?

Ajaloolane Jaak Juske nuusutab Tallinna ja Eesti toidulõhnu, pajatab lugusid esimesest Tallinna kohvikust ja vanimast Tartu kohvikust Werner, toob välja ühe huvitava detaili Narva kohviku kohta ning seletab, miks ta eelistab enne sööma alustamist sagedamini kasutada hoopis soovi: „Jätku leiba!

Restoran „Estonia!

Seda me oleme oodanud — rahvusooperi restorani, mis pole puhvet ega lihtsalt niisama kohvi ja konjaki sisseluristamise kohake.

Savist oled sa võetud…

Ilus serviis ei pea olema niivõrd dekoreeritud, kuivõrd hea taust toidule. Eesti keraamika on tasemel! Selle soetamiseks annavad nõu Eesti Kunstiakadeemia dotsent Ingrid Allik ja Eesti suurima Langebrauni kollektsiooni omanik Priidu Nõmm.

Nipid ja nõksud

Odrakruubil kioub olema halli ja argise, lausa odava toidu maine. Meie lähenesime asjale teisiti. Mõnus krõmps tekstuur, mille odrakruup annab, päästab nii mõnegi roa. Veel suristame kokku hunnitult häid oa- ja hernemäärdeid, mida suupistelauale sokutada ning kiidame taevani Eesti oma supertoite.

Heeringas, heeringas — 1-2-3

Suutäie rasvase heeringata ei oleks Eesti köök täiuslik. Kuidas süüa seda head rasvast kala rohkem?

Hiina take away

Kui eesti maitsed tunduvad magedad, õpi tegema magushaput sealiha. Ajakirjast leiad selle kohta väga põhjaliku õpetuse.

Köögiviljade parim pale

Kuidas serveerida kasulikke köögivilju rohkem ja nii, et see kõikidele laua ümber istujatele ka päriselt maitseks. Vaata ideid-retspete, vali välja oma lemmikud ja loe läbi ka teooria, millega teismelised ära veenda.

Lumepallisupp

Lumepallisuppi ehk ujuvaid saari peetakse Eesti köögile omaseks magusroaks. Mõte peenest Prantsuse päritolu köögikunsttükist mõjub lausa üllatusena.

Oma Maitse ajakirja saad tellida siit.