Ajakirja selle kuu persooniks on blogija, disainer ja kodundusõpetaja Anna Lutter, kelle jaoks ehe isetegemine on täis loomingulisust ja armastust, mis kehtib ka lauakatmisel ja söögivalmistamisel. Nii Anna kodus kui stuudios nimega Kuut valitsevad must-valged toonid ja selle perenaise riidedki on enamasti seda tooni. Oma töö suhtes kirglik ja ideedest tulvil Anna inspireerib oma tegemistega nii suuri kui väikeseid. Annal käis külas Margit Arndt-Kalju. Häid mõtteid oma kodu kaunimaks muutmisel pakub kindlasti ka loo fotogalerii, mis sündis Kadri Marie Männiku kaamera läbi. Vaadake ja veendute ise, et ilu tõepoolest muudab maailma!
Oma Maitse toimetus.
Septembrinumbris on lugejate ees kõik Oma Maitse tegijad, kes meenutavad hetke, mil toidumaailmast sai nende kese. Pole olemas päeva, mil toimetajate meeltes ei mõlguks mõni toit, mida tahaks teha! Toimetuse püüdis pildile Krõõt Tarkmeel.
Ja muidugi, sünnipäevamagus! Septembri sünnipäevalapse Oma Maitse laual on šokolaaditort punaste ploomidega, mis hullutab peenekoelisest šokolaadist ja rammusast vahukoorest valmistatud kreemiga! Rita Osa annab lisaks nõu, kuidas meisterlikult torti kokku panna. Kaanestaari pildistas Gregor Jürna.

Vaata ka toitumisnõustaja Teele Tederi soovitusi oliiviõli kvaliteedi hindamisel! Meil kõigil on köögis pudel oliiviõli, aga selle kvaliteet võib kodude lõikes kõikuda seinast seina.

Rita Osa teab, kuidas toitu võimalikult kaunilt esitleda. Kuidas saavutada serveering nagu restoranis? Vaata stiilisoovitusi ja hea boršisupi, õunarisoto ning seakarbonaadi ja õuna-münditšatni retsepte! Kostita pere või külalisi õuna-karamellipudinguga!
Salakulaja viib seekord lugeja Uue Maailma kanti, kus avatud söögikoht Tsunft, mis tõmbab kliente ligi nagu mesilasi kollasele õiele. Lühike ja lihtne menüü ning hea tooraine, kes seda ei igatseks! Pildistamas käis uut kohvikut Indrek Susi.
Kas oled mõlgutanud mõtet minna veinikoolitusele? Isegi kui sinust ei pea tingimata saama sommeljee, on asjal jumet. Veini maitsmine stimuleerib aju rohkem kui matemaatika, ütleb veiniekspert Annamari Nikkel, kes räägib, millal on õige aeg mõnd veinikoolitust väisata.

Kokkamise keerulisust ja peensusi lahkab USA-s elav Heleene Tambet, kes hoiab Eesti toiduajakirjad ja retseptiportaalid käeulatuses ja ameeriklaste retsepte eriti ei usalda.

Peatoimetaja Siiri Kirikal otsib põhjuseid, millised retseptid levivad internetiavarustes kulutulena, millised sadade ja tuhandete seast muutuvad viraalseks. Milline retsept on hea retsept?
Vaata ka bolgija ja retseptide autori Ragne Värgi särava toidupildi tegemise nõkse ning sotsiaalmeedia haldureid ligi kümme aastat koolitanud Jaan Kruusma soovitusi, mida iga sotsiaalmeediakokk peab teadma.

Kadri Valsberg uurib, mida veganid külmikutesse ja kappidesse tegelikult varuvad? Kas kõik veganlik on üldse tervislik?

On ahjuroogade aeg! Kui õhk kisub kargemaks ja õhtud hämaramaks, on aeg otsida välja rasked ahjuvormid ja- potid. Mari-Liis Ilover jagab mahlase ahjuroa valmistamise soovitusi ja muidugi tema koostatud vaimustavad retseptid! Kõrvita-läätsepada kikerhernestega, astelpajumarmelaad, küülikuhautis puravikega, varsselleriga röstitud kanakintsud, peedi-kruubivorm sealihaga.

Kui sa pole kartulit oma menüüs välistanud, siis armastad seda ilmselt nii keedetult, praetult, ahjus küpsetatult kui ka frititult.

Tuuli Mathisen jagab kartuliroogade soovitusi - kohev kartulipuder, krõbedad praekartulid, salati valmistamine, aurutamine, ahjukartulid.

Vaata ka nõuandeid ja retsepte, kuidas seeni kupatada ja soolata ning hiljem maitsvaks salatiks segada!

Sügisandidega täidetud kohevad koogid pani ritta Mari-Liis Ilover. Oh seda ilu ja suurepäraseid maitseid - Itaalia stiilis ploomikook, napooleonikook õuntega, porgandimuffinid, küpsisekook šokolaadivahu ja vaarikatega.

Me armastame oma tsitaadimeistreid ja maitselendureid!

Lehitsedes aastatega kogunenud ajakirju, tõusevad paljud mõtted ja lood sealt esile nagu koor piimale. Mõttekilde kokku korjates sai neist vahva toidutähestik, kus ütlejate sõnumid meile nii siis kui praegu korda lähevad.

Kolumnist Martin Hanson kirjutab oma veerus koolitoiduga seotud mälestustest. Põlvkondade kaupa on Eestis inimesi, kes muutuvad siiamaani tõsiseks koolisööklas pakutud esmaspäevase piimasupi või neljapäevase kala peale mõeldes.