Et sügisel astume töisemasse rütmi, siis oleme hoolitsenud sellegi eest, et sul ei tekiks ideede puudust tööpäeva alguse jaoks ja ka tööle kaasavõetava toidu valmistamisega. Nii toob Tuuli Mathisen sinu ette viimasel ajal palju populaarsust võitnud kausitoitude valmistamise. Asjata pole need kausikad popid — sest need sobivad ideaalselt kiirustavale inimesele, olles mitmekesised ja tervislikud. Tööle saab kausitoitude kõrval kaasa haarata ka karbipastat ja kodus kiirelt teha omale 15 minuti salateid suitsukalaga. Tervislikkuse noodil jätkab ka kaerahelveste retseptikogu uues numbris. Kaerahelbed pole ainult puder ja -pätsid, saab muudki ja ägedamat isegi valmistada.

Magusasõpradele määrime samuti mett mokale. Eesti ploomid, kreegid, õunad ja pirnid on septembris lookas ja kui moosist-mahlast suurt ei hooli, siis saab neist valmistada suurepäraseid kooke ja magustoite. Kadri Valsberg toob sinuni sügises küpsenud magustoidud, mis viivad keele alla. Pannkoogisõbrad aga leiavad ajakirjast põneva loo pannkookide ajaloost! Ja valmistame ka ühe mahlase retrokoogi — õuna-kohupiimarullbiskviidi.

Sügis toob lauale ka värvilisi köögivilju, just praegu pakatavad need vitamiinidest ja mineraalainetest. Anname nõu, mida teha punase kapsaga, kõrvitsaga ja kuidas teha imeilusat ratatouille’d.

Meie salakuulajad käisid Fotografiska restoranis tšekkamas, kuidas seal toit maitseb ja teeninduskultuur õitseb. Kolumnist Martin Hanson aga arutleb teemal, kas ja kui palju peaks restoranis jätma tippi — kas sina nuputad ka iga kord, kas jätta ja kui palju?

Kõike seda ja veel palju muudki loe lähemalt juba uuest numbrist!

Oma Maitse ajakirja saad tellida SIIT.

Jälgi meid ka Facebookis: https://www.facebook.com/omamaitse.ee/