OTSIME EESTI MAITSEID — saada meile oma retsept!
Sel kuul ootame kuni 15. maini retsepte kevadisest värskest saagist: karulaugust ja murulaugust, rabarberist, redisest, rohelisest sibulast ja aedtillist. Ära jää kauaks mõtlema, vaid pane oma lemmik teele! Vajadusel võtame sinuga ühendust ja põnevamad retseptid avaldame ka ajakirjas.
Kohupiimapallid mustikakisselliga
Triinu Võsu, http://triinuvosu.blogspot.com
Serveerin kohupiimapalle mustikakisselliga. Kokku sobivad need imehästi. Mustikakissell annab magustoidule mõnusat hapukasmagusat värskust.
4-le
KOHUPIIMAPALLID:
2 muna, 100 g suhkrut, 0,5 tl soola, 600 g lahjat kohupiima, 0,5 tl kardemoni, 50 g nisujahu
MUSTIKAKISSELL:
4 dl vett, 0,5 dl suhkrut, 200 g mustikaid — sobivad ka külmutatud, 1 kuhjaga supilusikatäis tärklist (sobivad nii kartulijahu kui ka maisitärklis), veidi sidrunimahla
1 Sega munad suhkruga ning lisa sool ja kardemon. Lisa kohupiim ja jahu ning sega tainas ühtlaseks. Küpseta fritüüris 190 oC juures umbes 5 minutit või kuni kohupiimapallid on küpsed.
2 Mina keetsin kisselli külmutatud mustikatest, aga loomulikult võib keeta ka värsketest marjadest, kui neid juhtub käepärast olema. Aja vesi koos suhkruga keema. Lisa mustikad ja kui vedelik on keema tõusnud, alanda kuumust. Sega hulka vähese külma veega segatud tärklis. Sega hoolega ja kuumuta kuni keemiseni, kui kasutad kartulijahu. Maisitärklisega kisselli keetes võid kisselli ka korraks keema lasta. Lase kissellil veidi jahtuda ja serveeri koos kohupiimapallide, naturaalse jogurti või jäätisega.
Kodujuustukaste
Saadan teie kogusse ühe aegumatu lemmikretsepti kodujuustuga. Kohupiimatoidud, nii soolased kui ka magusad, on ikka eestlaste lemmikud olnud! Mis aga kindel — esimesed värsked varasuvised kartulid ja kodujuustukaste on lahutamatu kooslus!