Ei saa öelda, et grillile mõni lihatükk kohe sugugi ei sobi. Tulel või sütel saab küpsetada ­igasugust liha, kas või tervet looma! ­Rusikareegli järgi ­sobivad sea-, veise- ja ­lamba­lihast kiireks grilli­miseks eelkõige ­esi- ja keskosa tükid. Tagaosa jaotustükid ­jäägu pigem hauta­miseks, kastmetesse ja ahjupraadideks.

Alljärgnevast loost leiad lisaks liha grillimise ja marinaadi valmistamise põhitõdedele ka soovitusi grillitava kala veelgi maitsvamaks muutmiseks. Selleks valmista ise ürdisool -  purustatud ürtidest vabaneb aroome ja maitset, mis muudavad grillitud kala taevalikuks! Rahvuskala valmib grillil hetkega ja siinses retseptivalikus olevad grillitud räimed rosmariini, sidruni ja küüslauguga on head nii soojalt kui külmalt.

Marinaadil on kaks ülesannet: muuta liha pehmemaks ja maitsestada. Proovi baasmarinaadi kõrval ka kuivmarinaadi, mis annab lihale maitset ilma õli, äädika või mis tahes vedelikuta. Lihtne kuivmarinaad sobib eriti hästi kana- ja sealihaga. 

Kui juba suuremaks grillimiseks läheb, siis aseta grillile sea- ja veisesteigid, lambakebab, mis on suurepärane koriandri ja tomatikastmega ning kanaliblikas, mida täiendab meeldivalt pikantne salsa verde  ürdikaste. Vaata ka võlunippe kalkunifilee grillimiseks, mille abil toimub kuiva ja rasvavaese lihaga täielik metamorfoos ja tulemuseks on muredad ning maitseküllased steigid.