Merilin proovib kõikvõimalikke ja -võimatuid asju enda peal järele. Retsepti­ideed tulevad sellest, kui külmkapp on pooltühi ja seal on vähe toiduaineid  – siis tuleb midagi välja mõelda. Parimad palad saavad ka kirja. “Kui me kutiga läksime suhtesse, siis põhiteema oli nii, et kui ta käis külas, siis ma tahtsin ta eest hoolitseda. Tegin taimseid magus­toite, tahtsin talle tõestada, kui head need on. Vahustasin kookoskoort, blenderdasin tofut, tegin ise suhkruta marjamoosi, pakkusin kakaonibse. ­Oh my God, kui head desserdid tulid! 

Merilin ise ei jälgi Instas toidu vallas kedagi ja tal ei ole kodus ka ühtki muud kokaraamatut peale enda omade. “Ma püüan hoida hästi originaalset meelt ja jääda iseendaks. Või pigem avastada iseennast. Aga minu jälgijad ütlevad tihti: “Üks asi on see, et ma sind jälgin, aga lisaks ma nüüd ka toitun nagu sina.” Nad ütlevad, et on läbi aastate kujunenud koos minuga ja on hästi palju minult õppinud.”