Pärnu Restorani Nädala 9700 külastajat valisid parimaks restorani Raimond ja sealse suitsusiia
Kolmandal Pärnu Restoranide Nädalal käis 9700 külalist. Kampaanianädalal osales kakskümmend viis restorani ja sel perioodil külastas osalenud restorane tuhatkond külalist enam kui eelmisel aastal. Külastajad valisid oma lemmikuks restoran Raimondi. Parimateks toitudeks hindasid külalised samuti restoran Raimondi õhtumenüüs pakutud suitsusiiga, hane rinnafileed ning põletatud kreemi.
Kui algselt oli korraldajate idee meelitada restoranide nädala pakkumistega kodudest välja eelkõige pärnakad, siis lisaks kohalike kaasamisele suurendab kaampaanianädal ka linnakülaliste arvu. Ligi pooled külastajatest olid pärnakad ja pooled väljapoolt. Ligi 7% külastajatest tuli aprillikuisesse Pärnusse väljapoolt Eestit, külastades suvepealinna Soomest, Lätist, Rootsist, Venemaalt, Inglismaalt ja teistest riikidest.
Pärnu Restoranide Nädala korraldaja Kadi Elmeste sõnul olid restoranide nädala populaarseimad päevad reeded ja laupäevad, kus kõige kiiremini broneeriti õhtused ajad. “Lisaks restoranide nädala pakkumistele broneeriti ka majutusega pakette ja tuldi Pärnusse nii perede, kui sõpradega. Sageli ühendati restoranide nädala külastus ka spaapuhkusega,” lisas Elmeste.
Restoranide nädala külaliste antud tagasiside põhjal selgusid külalistele enim meeldinud restoran ja lemmikroad. Restoran Raimond peakoka Marko Lumera sõnul oli nende eesmärgiks pakkuda restorani nädala külalistele sama heal tasemel elamust kui kõikidel teistel päevadel.
“Restoranide nädalal pakkusime külalistele õhtusööki, mille hind on a la carte menüüst tellides 50 eurot. Seega oli kliendi hinnavõit enam kui kahekordne, kuid vaatamata sellele me toidus ja teeninduses järelandmisi ei teinud. Lisaks kolmekäigulisele õhtusöögile serveerisime külalistele tervituseks suupisted, vahepala ja peale desserdi lõpetamist petit four’i, mis oli külalistele meiepoolseks üllatuseks. Kõik pakkumises olnud õhtusöögi ajad olid välja müüdud ja soovijaid oleks olnud rohkemgi kui vastu võtta saime,” lisas Lumera.
Pärnu Restoranide Nädala eesmärgiks on tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele ja suurendada suvepealinna külastust madalhooajal. Osalevad restoranid pakuvad sel perioodil erihinnaga lõuna- ja õhtusööke.