Foto: Shutterstock
Hiiumaa grillmeister Erlis Schönberg, kes peab Kassari Lest ja Lammas Restos peakoka ametit, jagas sotsiaalmeedia vahendusel muheda saare huumoriga tehtud üleskutset, mis paneb karantiiniajal kodus kokkajatele südamele toitude tervislikkusele tähelepanu pööramise.

Tubased tingimused muudavad paljude liikumisvõimalused ahtaks ja vähese kehalise koormusega on lisakilod kiired tulema!

"Muidugi on hulk inimesi, kes suudavad isegi vee põhja kõrvetada, aga kui tunned ennast köögis mugavalt ja ilmtingimata pead iga päev küpsetama, siis valmista midagi möödapääsmatut, mis laual peab olema. Kindlasti ei ole need pirukad ja koogid," on Erlis Schönberg otsekohene!

Ta soovitab kookide ja pirukate asemel hoopis leiba küpsetada, sest seda on vaja poest nii või teisiti muretseda.

"Lähimas kaupluses asub leiva-saia riiul kõige tagumises osas ja kindlasti ei oleks paslik riiulite vahele tormama minna hommikul eakate tipptunni ajal. Lõpetage ära see meeletu kookide ja pirukate küpsetamine, muidu ei saa te niipea patareisid kaalu sisse tagasi panna."

Schönbergil jagub häid soovitusi veelgi, nimelt toob ta välja koduse käsitöölimonaadi valmistamise.

"Lapsi rõõmusta näiteks vanaema tehtud mahlast käsitöölimonaadiga. Vastavalt soovile, saab sellele lisada veidi mett või sidrunit. Joogile veidi söögisoodat sisse pannes hakkab see ka salapäraselt kihisema."

Schönbergi sotsiaalmeediakontolt leiab kriisiaja köögitarkusi veelgi.

Võta nädalavahetusel ette kodune leivategu!

Loe lisaks:

RETSEPT | Juuretisega rukkileib

Foto: Tuuli Mathisen
Juuretise toel kerkinud leib on Eesti köögi sümboliks.

Vaata retsepti SIIN

Vaata lisaks: Minu esimene leib ehk leivajuuretise valmistamine