Gordon James Ramsay sündis 8. novembril 1966. aastal Šotimaal, kuid kasvas üles Inglismaal vaeses peres. Tema ema oli meditsiiniõde, isa tõeline elupõletaja.

Gordon oli andekas jalgpallur. Ta mängis Oxford Unitedi ja Glasgow Rangers’i noortemeeskonnas. 18aastaselt jättis Gordon põlvevigastuse tõttu jalgpallurikarjääri ja asus õppima hotellimajandust – sest kehvade hinnete tõttu ta mujale sisse ei saanud. Pärast kooli lõpetamist asus Gordon tööle Londoni restoranides, kust liikus edasi Prantsusmaale. Sealt sai alguse tema kokakarjäär.

Gordon Ramsay on abielus Tanaga (Cayetana Elizabeth), kelle isa Chris Hutcheson on Ramsay restoraniimpeeriumi alustala. Tema julgustas Gordonit avama oma esimese restorani Chelseas 1998. aastal ja andis selleks algkapitali. Tõenäoliselt ei pea nüüd äiapapa oma otsust kahetsema, sest 31 protsenti firmast (69 protsenti kuulub Gordon Ramsayle) on tosina aasta jooksul tootnud kopsaka kasumi.

Gordon Ramsayl on restorane kõikjal maailmas, paljud nendest kannavad Michelini tärne. 13 tärniga on Gordon Ramsay üks hinnatuim kokk maailmas.

Gordonil ja Tanal on neli last: Megan Jane (s. 1998), kaksikud Jack Scott ja Holly Anna (s. 2000) ning Matilda Elizabeth (s. 2002).

Gordon Ramsay raamatud

Oma esimese raamatu „Gordon Ramsay’s Passion For Flavour” kirjutas Gordon 1996. aastal. Kokku on ta kirjutanud 21 raamatut.

2006. aastal ilmunud elulooraamat „Humble Pie” tõusis Inglismaal bestselleriks. Sama aasta septembris nimetati Gordon Ramsay kõige mõjukamaks persooniks Inglismaa toitlustus- ja teenindussfääris.

Eesti keeles on Gordon Ramsay raamatutest ilmunud „Maailma¬köök” (2009). Sellesse on kokku kogutud retseptid saatest „The F-Word”.

Gordon Ramsay telesaated

2004. aastal sai Gordon Ramsayst telekokk. Tema esimene kokasaade kandis nime „Ramsay’s Kitchen Nightmares”, kus igal nädalal valis Gordon Ramsay välja ühe kehvas olukorras oleva restorani ja üritas selle jalgadele saada. Just selles saates kogus ta tuntust oma teravate ja roppude väljaütlemistega.

Aasta hiljem alustati saatesarja „Hell’s Kitchen”, kus Ramsay peab kahe nädalaga kuulsustest koosneva meeskonna Michelini tähe vääriliselt kokkama panema.

Järgnes „The F-Word”, kus kuulsa saatekülalise tehtud roog võistles Ramsay valmistatuga. Hindajateks olid inimesed, kellel puudus info, kes roa taga seisis. Kui kuulsuse toit osutus võitjaks, lisas Ramsay selle oma restorani menüüsse.

Köögisaateid „Hell’s Kitchen” ja „Kitchen Nightmares” hakati tootma ka Ameerikas. 2010. aastal lisandusid veel kaks saatesarja: Inglismaal „Ramsay’s Best Restaurant” ja Ameerikas „Master Chef”. „Master Chef” on saatesari, kus ameerika andekamad amatöörkokad võistlevad ihaldatud tiitli, oma kokaraamatu avaldamise ja 250 000 dollarilise auhinnaraha nimel. Gordon Ramsay tegutseb karmi, kuid õiglase kohtuniku rollis koos Joe Bastianichi ja Graham Elliotiga. Igas saates tuleb võistlejatel valmistada oma „firmaroog”, mida kohtunike¬trio maitseb ja seejärel hindab.

Veel mõned faktid

Kunagi 110 kilo kaalunud Gordon Ramsay on tuntust kogunud ka maratonidel ja triatlonidel osalemisega. Lisaks on Gordon Ramsay oma välimuse eest kõvasti rahakotti kergendanud.

2009. aastal lasi ta staarsaatejuht Simon Cowelli soovitusel oma lõua siledaks opereerida. Paraku operatsioon Gordonit ilusamaks ei teinud, sest protseduur tekitas allergilise reaktsiooni.
Gordon Ramsay on ostnud endale rohkem kui 10 000 euro eest särava naeratuse ja 2010. aastal teatas kõmuleht The Sun, et Ramsayle siirdati 30 000 euro eest juukseid.