PERSOONILUGU | Kuldsete mehikeste maaletooja Dimitri Demjanovil täitub oktoobris üks pikalt oodatud unistus
Eesti gastronoomiale pidi aasta 2020 olema ühe unistuse täitumine, ühe olulise verstaposti suurejooneline ületamine, tõsine värin kohaliku toidukultuuri arengus ja kogu maailma gourmand’idele tutvustamisel. Tallinn valiti kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d’Ori võistluse Euroopa eelvooru linnaks. Siis aga rullus lahti uus reaalsus.
Eesti gastronoomia grand old man Dmitri Demjanov on olnud selle võistluse Eesti tüüri juures algusest peale, pannud Eesti meeskonna vedamisse hulgaliselt aega, kõvasti raha ja määramatu hunniku oma hinge. Selleks, et tutvustada maailmale Eestit kui tõsiselt võetavat toiduriiki, et tutvustada maailmale meie kokkasid. Kui võtta aluseks võistlustulemused, siis on ta teinud seda väga hästi, sest enamasti Lyonis peetavasse finaali pääsenud meeskond on jõudnud oma sihtkohta: Eesti on gastronoomse maailma perre vastu võetud ning seal tunnustatud ja respekteeritud.