“Ühekordsete nõude valmistamiseks ei kasutata päris tavalist maisi, vaid spetsiaalset tööstuslikku maisi,” rääkis Orkla Eesti toidu ja jookide valdkonna turundusdirektor Marek Viilol. “Kasvatamisel lähtutakse jätkusuutlikkusest ning kasutatakse nii väetist kui vett piiratult. Tootmisprotsessis kasutatakse ära kogu maisitaim ja jääke ei teki. Süsiniku jalajälg on kordades väiksem kui vahtplastist või tavalisest plastist nõudel,” selgitas Viilol.

Eesti supikultuuri eestvedaja ning laulu- ja tantsupeo suurtoetaja Põltsamaa toitlustab Naiskodukaitse abil sellel nädalal 46 000 peolist ühtekokku 180 000 supiportsjoniga, mis on valmistatud enam kui 30 tonnist eestimaisest köögiviljast ja lihast. Peolised saavad mekkida suitsulihaga hernesuppi, seljankat, värskekapsasuppi, läätse-köögiviljasuppi ja rassolnikut, kaks viimast on lihast priid ja sobilikud ka veganitele.