Foto: Tuuli Mathisen
Hoia vitamiinirikkad puu- ja köögiviljad ka sügisel oma toidulaual. Söö neid toorelt või pane potti, pannile ja koogi sisse. Alljärgnevalt leiad tervislikud ja maitsvad road, milles sügisandide parimad omadused avalduvad hõrgul moel!

1. Lambahakklihavorm kaalika, porgandi ja kartuliga

Maitsete poolest täpseks timmitud roale annavad raamistuse kaneel, sügisesed köögiviljad ja fetajuustuga kaste.

Foto: Tuuli Mathisen

Vaata retsepti: Lambahakklihavorm kaalika, porgandi ja kartuliga

2. Juustune kartulivorm seentega

Hea roog mõne rohelise salatiga või lisandiks aurutatud kala kõrvale.

Foto: Artur Sadovski

Vaata retsepti: Juustune kartulivorm seentega

3. Chilli con carne’i, oasalati ning läätsehautise retseptid!

Ubade puhul rõhu­tatakse sageli esmajoones nende suurt taimsete valkude sisaldust, kuid toitainelises koostises leidub kõige enam hoopis süsivesikuid, sh kiudaineid.

Foto: Tuuli Mathisen

Vaata retsepti: Ubade kirju maailm - toitev ja tervislik! Lisaks nipid valmistamiseks ja chilli con carne’i, oasalati ning läätsehautise retseptid!

4. Sibulasupp krõbedate juustu-sinepisaiadega

Foto: Seljamaa Fotostuudio

Prantsuse originaalretsept sisaldab supipinnal ulpivat juustusaia, mis tagab söömiseks sobiva tasakaalu. Alljärgnev retsept mugandus originaalist — kompromisse pole tehtud mitte maitse, vaid väljanägemise osas.

Vaata retsepti: Sibulasupp krõbedate juustu-sinepisaiadega

5. Tervislik ja maitsev õunakrõbedik

Kes oleks arvanud, et karamelli on võimalik valmistada ilma suhkruta! See kook tõestab uhkusega, et ka mõnus maiustus saab olla tervislikus võtmes.

Foto: Viljar Särekanno

Vaata retsepti: Tervislik ja maitsev õunakrõbedik

6. Mahlane porgandikook

Rikkalike ja kallite kookide retsepte leiab kõikjalt, seda enam on väärtuslikud need kiired ja lihtsad klassikud, mida saab valmistada ka vähestest ainetest ja kohe. Sügise juurde kuulub üks suur ja kohev porgandikook, mis läheb seistes aina paremaks. Õli asemel võid kasutada ka sulatatud võid, kuid õliga jääb kook mahlasem.

Foto: Angeelika Kang-Osula

Vaata retsepti: Too sügisesse värvi ja valmista üks mahlane PORGANDIKOOK