Seened ja sügis tulevad ikka käsikäes ja igal aastal täitub kogu sotsiaalmeedia seenelkäikude ja saakide piltidest. Kel oma salajased seenekohad, see saab eputada eriti väärtuslike kuuseriisikate või mõnusalt mütakate kivipuravikega. Kuid seenerõõmu ­ei vähenda seegi, kui metsa veeres kinni pidades õnnestub korjata korvitäis tatikuid. Tähtis ei ole mitte võit, vaid osavõtt – korjamistegevus on tihtipeale olulisem kui seenesaak ise.

Kui korvitäied seeni on koju tassitud, tuleb hakata kiiresti tegutsema. Alljärgnevas loos kirjutab Oma Maitse toimetaja Tuuli Mathisen seente kupatamisest ja sügavkülmutamisest, lisaks maitsvate seeneroogade retseptid!

Valmista soe seenesalat kartuli, tillipesto ja pošeeritud munaga! Juba mõte kupatatud või värskelt praetud seentest valminud soojast salatist paneb suu vett jooksma. 

Tomatiga seenesalat on universaalne hoidis, mida võid laotada võileivale või pitsapõhjale, segada pajaroa, supi või hoopis seenepiruka sisse, kombineerida praetud kartulitega või pakkuda niisama salatina kartuli ja kastme kõrvale.

Kodujuustu-soolaseenesalat muna ja sibulaga on sügisene seenesalat, mille juurde sobib pakkuda keedetud kartulit.

Magusmahe seeneköögiviljasalat. Mõned seenesalatid on mõnusad just seepärast, et nende maitse on leebelt magus ja vürtsine. Midagi hoopis teistmoodi kui käreda marinaadiga ja mõrkja alatooniga männiseened hapukoorega. Proovi magusmahedat seeneköögiviljasalatit!