Paks nahk (koor) on suurepärane asi, kas siis solvangute või pestitsiidijääkide vastu. Üldiselt on ohutum süüa paksu nahaga puu- ja köögivilju.

Ananass

Uuringud näitavad, et umbes 89% ananassidel pole taimekaitsevahendite jääke. Ka greip, papaiad, avokaadod ja on tervislikud mittemahedad võimalused.

Arbuus

Sama nõuanne kehtib ka arbuusi kohta, kui te just koort ei söö. Enne arbuusi lõikamist peske selle välispind hoolikalt puhtaks.

Kiivi

Vaatamata suhteliselt õhukese koorega kiividele on see tavaliselt kasvatatuna söömisel ohutu. Kiivisid ei pritsita tavaliselt pestitsiididega niikuinii. Kiivid sisaldavad palju vitamiine nagu C, K ja E. Kiiviseemned on hea oomega-3 rasvhapete ja kiudainete allikas. Kiivis on ka märkimisväärselt kõrge kaaliumisisaldus. Kiivi omab diureetilist ja kergelt lahtistavat toimet. Nii et nautige tavapäraselt kasvatatud kiivi meeldivat maitset ja sellega kaasnevat kasu tervisele.

Mango

Võite muretsemata osta mittemahedaid mangosid, kuid enne söömist peske need hoolikalt puhtaks.

Baklažaan, spargel ja kapsas

Baklažaani ilus lilla nahk peab vastu pestitsiidide jääkidele.

Spargel ja kapsas (mis tahes värvi) ei akumuleeri samuti pestitsiidide jääke.

Seened

Ehkki seened pole taimed, leidub nendes pestitsiidide jääke väga vähe. Sööge neid liha asemel ja lisage söögikordadele täiendavat maitset ning kiudaineid. Seened sisaldavad hulgaliselt B-vitamiine ja olulist antioksüdanti, seleeni.

Sibul

Tänu paljudele kihtidele ei satu sibul kahjurite rünnaku alla ja seetõttu ei pritsita neid ka nii paljude pestitsiididega.

Tarbitava toidu mõistlik valimine võimaldab teil osta nii tavapäraseid kui ka orgaanilisi tooteid. Läbimõeldud sisseostuga saate vältida lisaks suurele arvele ka pestitsiidide jääke. Puu- ja köögiviljade söömine vikerkaarevärvides on oluline, nii et nautige odavamaid mittemahedaid valikuid.

Allikas: Organic Welcome ja Huffpost