“Enim on tõusnud nõudlus granaatõunte, hurmaa, avokaado ja viigimarjade järele – eelmise aastaga võrreldes on nende toodete ostmine tõusnud kolmandiku,” kirjeldas tarbijate ostukäitumist Maxima puu- ja köögiviljade ostujuht Julia Juhno.

Sarnaselt eksootiliste puuviljadega leiab tarbija ostukorvi tee ka üha enam traditsioonilisi puuvilju – banaane, viinamarju ja õunu.

“Tänavu ostetakse neid puuvilju 20 protsenti mullusest enam. Sel aastal pakume varasemaga võrreldes klientidele ka suuremat valikut kodumaiseid õunasorte,” lausus Julia Juhno.

Julia Juhno hinnangul on puuviljade tarbimise tõusu taga nii tervisliku toitumise kui ka koduse kokkamise populaarsuse kasv.

“Proovime seetõttu ka kauplejana tarbijate nõudlusega kaasas käia ning pakkuda võimalikult laia kvaliteetsete puuviljade valikut, õuntest füüsaliteni,” märkis Maxima ostujuht.

Tänavusügisesed populaarseimad puuviljad on Maxima tarbijate hulgas banaanid, viinamarjad ja õunad, mille keskmine ostukogus on üks kilogramm. Aasta keskmiselt moodustavad puuviljad ostukorvis keskmiselt viis protsenti.