05.06.2020, 09:39
Rabarberihoidised, milles rohkelt maitset, värvi ja lõhna: moos, džemm, mahl ning siirup
Kui hoidistamise tippajaks on pigem suve teine pool, siis juunis käärivad käised üles need, kes rabarberi rõõmusroosat hapukust ka talveks tahavad kinni püüda. Kõledal novembriõhtul rabarberimoosiga röstsaia nosida on omaette rõõm ja siirupiga saab hiljem ette võtta lausa imetegusid.
FOTO:
Rabarberist saab mõnusat moosi ja džemmi, mis maitsevad head nii pannkookidel kui kausikookides. Rabarberiželee džinniga sobib ka saiale ja juustuvaagna juurde särtsu andma. Keset talve pakub kevadigatsusele leevendust rabarberimahl ja kui ruumi on hoidistamiseks vähe ja suhkrut ei pelga, siis saab rabarberimahlast keeta edasi siirupit. Lisaks leiad alljärgnevast loost rabarberi hoidistamise nipid ja soovitused, mida teha rabarberimahlast järele jäänud massiga.