Reedel selguvad Põhja-Eesti suurima majutuse-teeninduse-kaubanduse valdkonna ametikooli parimate kutseoskustega kümnel võistlusalal.

Meistrivõistluste ajakava:

9.00-9.15 võistluste avamine
9.30-15.30 võistlused
15.30-16.00 žüriide kokkuvõtted ja tagasiside võistlejatele
16.00-17.00 autasustamine

Meistrivõistluste žürii on seekord kooseisus:

Heidi Pinnak, Tallink City Hotel
Rene Uusmees, Restoran Mekk
Alexander Kolomar, Restoran Art Priori

Võistlused toimuvad reedel kümnel erineval alal:

«Eesti 100» võistlus toimub koostöös Eesti Piimandusmuuseumiga, new nordic cuisine vormi tuleb valada sellised traditsioonilised eesti toidud nagu mulgipuder ja mannavaht.

«Kuldne kulp» võistlusel selgitatakse välja Tallinna Teeninduskooli parim kokk. Piduliku lõunasöögi teemalisest võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kokaõpilased. Eelvoor toimub kirjalikult, koostada tuleb pidulik lõunasöök, mis koosneb pearoast ja desserdist, lähtudes toidukorvis olevast toorainest. Toidukorvis on kasutatud tooraineid, mis valiti võitjate hulka konkursil Eesti Parim Toiduaine 2017, samuti on seal ka üllatustooraine.

«Kokkade seitsmevõistlusel 2018» demonstreerivad kolmeliikmelised võistkonnad kokaõpilastest ja kokandushuvilistest oma erialaseid oskusi ning meeskonnatööd. Võistlusetappides 1-6 võistleb üks võistlejatest (kordamööda, vastavalt loosinumbrile). Viimases võistlusetapis tuleb serveerida valmistatud toidud meeskonnatööna (kõik võistlejad). Iga etapi lõpus hindab žürii, mis koosneb peakokkadest ja oma eriala spetsialistidest koos õpilasžüriiga, etteantud ülesannet. Hinnatakse meeskonnatööd, tehnoloogia tundmist, hügieeni, valmistatud toitude maitset ja välimust. Valmis tuleb teha veganburger, toorjuustumagustoit ja kodune limonaad.

«Teko kelner 2018» võistlusaladeks on salvrätikute voltimine, aja peale veini täpsusvalamine, särgi triikimine. Lisaks casual lõunalaua katmine kahele ja lauateenindus.

«Teko komm 2018» on magusasõprade unelmate võistlus. Iga võistleja peab valmistama kahe erineva maitse, kuju ja viimistlusega käsitöökomme teemal “Eesti loodus – marjad”. Hinnatakse meisterlikkust (tehnoloogia, töökorraldus, töö keerukus, säästlikkus), valminud kommide välimust ja sisu ning kommide maitseomadusi.

«Teko kondiiter 2018» võistlusel osalejatel tuleb valmistada 1,5 kg tort “Eesti loodus – aastaajad”.

«Teko majutusteenindaja 2018» võistlus koosneb kahest osast. Esmalt pannakse õpilased proovile erinevates majapidamistöödega, seejärel tuleb näidata oskusi ja teadmisi hommikusöögilaua teenindamises.

«Teko müügiproff 2018» võistlusel võtavad omavahel mõõtu kaubandusvaldkonna õpilased, kellel on lahendada kolm ülesannet – individuaalaladena kauba vastuvõtt ja praktline müügisituatsioon ning meeskonnatööna kaupade väljapanek. Hinnatakse suhtlemisoskust, probleemi lahendamise oskust, arve täitmise korrektsust, toodete tundmist, eneseväljendust, ajas püsimist, väljapaneku korrektsust, kompositsioonitehnikaid, kaupade sobivat naabrust ja meeskonnatööd.

«Teko pagar 2018» võistlusel osalevate leivameistrite ülesandeks on valmistada kaks soolase täidisega segajahust pärmitaigna punutust teemal „Eesti loodus – mets ja meri“. Hinnatakse meisterlikkust (kasutatud tehnoloogiat, töökorraldust, töö keerukust), toote välimus ja sisu, toote maitseomadusi (konsistentsi, maitsesobivust) ja tööhügieeni.

«Teko spaateenindaja 2018» võistlus koosneb kolmest osast – klassikaline maniküür, spaahoolitsus ja küünte lakkimine. Hinnatakse professionaalsust, puhtust ja töö täpsust, käte ja küünte üldmuljet.