Eelmisel reedel toimus Tallinna Teeninduskoolis 2017. aasta noorte kokkade võistlus "Kuldne Kulp". Võistluse peakohtunik, restorani DOM peakokk Pavel Gurjanov ütles Maitsed.ee portaalile antud intervjuus, et Eesti kokkade tase on selgelt tõusvas joones minemas ja iga aastaga on kvaliteet parem.

"Väga selgelt on eelmise aastaga kvaliteet kokkadel paranenud ja võin kohe öelda, et nii mõnegi noore koka võtaksin ma siit kohe kaasa ning paneksin köögis tööle. On näha, kuidas noort kuskil restos juba töötamine palju mõjutab - need, kes on kuskil praktikal olnud näevad toitu teisiti, valdavad tehnikaid ja oskavad seda taldrikule presenteerida, kui need, kes pole tööle veel pääsenud," mainis Gurjanov.

Peakokk lisas, et mureks on noorte puhul vähene lugemine ja tutvumine maailma klassikaga, mille tagajärjel pole toitudel selget visiooni, ega lennukust. Lisaks eksivad noored kokad palju terminoloogias.

"Aga selge on see, et seda annab parandada ja tase on noortel kokkadel iga aastaga parem," mainis Gurjanov.