Miranda, olles harjunud kalli söögi eest maksma, väitis, et ta oleks meelsasti tasunud 50 dollarit meriahvena ja 35 dollarit veiseliha tartari eest. Mida ta aga ei osanud oodata, oli see, et ta pidi kahe 24-karaadise kullaga kaetud kondiga "Tomahawk" veiselihalõigu eest välja käima 2000 dollarit, lisaks kergendas mehe rahakotti 1000 dollarit maksnud lambakarree.

Miranda tellis küll liha, aga väitis, et valis vastavalt 275 ja 210 dollarit maksnud ökonoomsemad versioonid. Kui kullatud lihalõigud ja lambakarree lauale jõudsid, eeldas ta, et tegemist on tavalise esitlusega.

Miranda andis ülevaateid ja hinnanguid sisaldavas veebikeskkonnas Yelp restoranikülastusele karmi hinnangu. "Salt Bae Nusr_Et Miami" avati veidi vähem kui kaks aastat tagasi, kuid restoran on 11 korral olnud seotud korrakaitseorganite sekkumist nõudva arvevaidlusega.

Pärast tund aega kestnud vestlust politseinikega nõustus Miranda arve tasuma, kuid tema õigluse otsimine jätkub. "Ma teen endale ülesandeks nad paljastada," kirjutas ta Yelp'is.

Pahane klient võttis kullatud lihatükid koju kaasa ja plaanib neid laboris analüüsida lasta, et näha, kas tõepoolest on kasutatud 24-karaadist kulda.

Salt Bae on Türgi päritolu restoranipidaja, keda muidu tuntakse Nusret Gökçe nime all. Gökçe omab restorane maailma eri paigus, USA-s on tal neid kaks (Miamis ja New Yorgis), kokku on mehel kümme söögikohta. Paljudele kriitikutele on nende külastamine jätnud aga mõru maitse.

Kõneainet pakuvad kopsakad hinnakirjad, näiteks kondiga veiselihalõigu eest tuleb välja käia 275 dollarit ja lisandid ei ole hinnas. Robert Sietsama veebiportaalist "Eater" nimetab seda "absurdselt kalliks, isegi New Yorgi lihamajade standardite järgi".

"New York Posti" restoranikriitik Steve Cuozzo kirjutas "Nusr_Et New Yorgi Steakhouse´i" kohta, et tegemist on "Avaliku röövimisega No.1."

Paljud ei käi "Nusr_Et New Yorgi Steakhouse´is" mitte ainult söögi, vaid ka restoraniomaniku Nusret Gökçe´i enda pärast.

Tegemist on uue staarkokaga, kelle omapärane toidu soolamise stiil püüab tähelepanu. Vaadates stiilinäidet võib öelda, et soola lendab restoranis nagu mõnes pulmas riisiteri. Veenduge ise!

Allikas: Fine Dining Lovers