Mikserdades marju keefiri, kohupiima, toorjuustu või jogurtiga saab tulemuseks ehtsa marjase maitsega hõrgu smuuti. Talvesmuutid võivad olla ka soojad, see on uus ja kiiresti populaarsuse võitnud meetod.

„Külmad koostisained sulata toatemperatuurile ja mikserda need värskelt tõmmanud ja kergelt jahtunud tee või taimetee ning vürtsidega. Kuumad koostisained tuleb lisada mikserdamise lõpus“, õpetas Eliq oma raamatu esitlusel Frankfurdi raamatumessil.

Siin üks retsept raamatust, klassikaline maitsekooslus, kuid kuumas variandis.

Valmistamine
  • Koori ja tükelda porgandid.
  • Kui sul on lihtne kannmikser, peaksid porgandid riivima. 
  • Pressi apelsinidest ja sidrunist mahl välja. 
  • Vala kõik koostisained peale keeva vee kannmikserisse ja mikserda kõige kõrgematel pööretel. 
  • Vala suurde kuumakindlasse klaasi ja sega hulka keev vesi. 
  • Joo kuumalt!