Tuuli Mathisen
Suvine neoonroheline krudisev kapsapea on elamus omaette. Valged tihedad kapsad peavad hetkel oma koha loovutama peale kasvavatele kergekaallastest noortele, mida ei ole vaja liialt töödelda. Selles soojas salatis saavad kokku grillilt läbi käinud noor kapsas, särtsakas tšilli, kitsejuust ja toorsuitsusink. Ilus maitsekooslus, mida võib ka eraldi käiguna serveerida.

Koostisosad:

  • 400 g suvine noor kapsapea - lohkudeks lõigatud
  • 1 tk punane tšillikaun
  • 100 g pehmet kitsejuustu
  • peotäis röstitud Kreeka pähkleid
  • 1 tk peenestatud küüslauguküüs
  • 100 g toorsuitsusinki (näiteks prosciutto't)
  • sidrunimahla
  • oliiviõli
  • värsket tilli
  • soola ja pipart

Valmistamine:

  1. Esmalt grilli kapsas. Selleks lõika kapsas sektoriteks, piserda oliiviõliga ja grilli kuumal grillil mõlemalt poolt, kuni kapsa pind on parajalt pruunistunud. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Samal ajal grilli tšillipipart mõlemalt poolt, kuni see on pehme. Jahuta veidi ja koori siis pehme sisu välja. Eemalda seemned ja koor. Lõika tšilli õhukesteks ribadeks.
  2. Aseta grillitud kapsalohud taldrikule. Laota peale tšillipipra ribad, näppude vahel murendatud kitsejuust ja hakitud röstitud pähklid. Tõsta juurde ka ribadeks rebitud prosciutto. Piserda peale oliiviõli ning maitsesta sidrunimahla, soola, pipra ja värske tilliga. Serveeri kohe.