Foto: Shutterstock
Kui soovite minimaalse vaevaga maitsvat kalatoitu, siis ahjus küpsenud lõherisoto just see, mida vajate!

Koostisosad:

  • 2 dl risoto riisi
  • 2 dl toidukoort
  • 3 dl vett
  • soola (maitse järgi)
  • 150 g riivitud parmesani
  • 1 tk keskmine sidrun
  • 100 g külmsuitsulõhet
  • hakitud rosmariini

Valmistamine:

  1. Aja vesi keema ja pane see koos koore, soola ja riisiga küpsetusvormi. Kata vorm kaanega (või fooliumiga) ja hauta 200 kraadi juures ca pool tundi või kuni riis on pehme. Lisa vett vastavalt vajadusele.
  2. Kui riis küpseb, tükelda rosmariin ja viiluta külmsuitsulõhe ning poolita sidrun. Võta keedetud riis ahjust välja, sega sisse parmesan  ja pigista juurde maitse järgi sidrunimahla.Tõsta serveerimiseks kaussidesse ja lisa juurde külmsuitsulõhe ning rosmariin.