Foto: Kristina Madisson-Laht
Juba metsas kukeseeni korjates saab aimduse sellest, milline pidusöök kodus ees ootab, piisab neid vaid pannil võis praadida või piruka sisse panna!

Koostisosad:

  • 2.5 dl nisujahu
  • 100 g võid
  • 250 g kukeseeni
  • 1-2 sl külma vett
  • mõned viilud praetud suitsupeekonit
  • 1 tk sibul
  • 2 tk küüslauguküünt
  • 1 sl šerrit
  • 2 sl hapukoort
  • soola-pipart
  • tüümiani
  • muna pintseldamiseks

Valmistamine:

  1. Tükelda või ja sega jahuga köögikombainis teraliseks massiks. Lisa edasi segades vett kuni tainas muutub tihkeks. Lase jahedas seisa ca tunni jagu.
  2. Tükelda vahepeal sibul ja purusta küüslauk. Prae seened, lisa praadimise lõpus sibul ja küüslauk ning prae kuldseks. Sega hulka praetud ja tükeldatud peekon, šerri ja hapukoor ning lase veidi keeda. Maitsesta soola-pipra ja tüümianiga.
  3. Rulli taigen õhukeseks ja lõika 12X12 cm ruudud. Aseta lusikaga pirukatäidist iga tainaruudu keskele. Pintselda servad munaga, vajuta kokku ja suru kahvli abil kinni. Pintselda pirukate välispind munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.