Gazpacho varieeruvad maitsed

Lisaks köögiviljadele ja värsketele ürtidele saad gazpachole maitset anda ka suitsupeekoniga. Prae peekon krõbedaks, lõika tükkideks ja puista supile!

  1. Eemalda saia kõvem osa ja leota viile külmas vees. Puhasta, pese ja tükelda paprika. Koori küüslauk Pese, puhasta ja haki kurk jämedateks viiludeks. Pigista sai kuivaks. Püreesta tomatid, küüslauk, paprika, kurk ja sai. Sega püree hulka oliiviõli ja punase veini äädikas. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Töötle segu, kuni supp on sulle meelepärase paksusega. Vajadusel korrigeeri maitset soola, pipra, suhkru ja sidrunimahlaga. 
  2. Kui supp on liiga paks, lisa külma puljongit. Aseta ca 2 tunniks külma. Serveerimisel puista peale värskeid basiilikulehti.
Soovi korral koori tomatid eelnevalt. Tee tomatite alumisse otsa terava noaga ristlõiked ja pane need ca 15 sekundiks keevasse vette. Tõsta vahukulbiga välja, jahuta veidi ja eemalda koor.