Foto: Shutterstock
Külm jogurtikaste valmib lihtsalt ja maitseb suurepäraselt koos leiva, kartuli, köögivilja, kala või grill-lihaga.

Koostisosad:

  • 250 g Kreeka jogurtit
  • tl suhkrut 0,5-1
  • 1 tl sidrunimahla
  • soola-pipart (maitse järgi)

Valmistamine:

  1. Sega jogurt suhkru ja soolaga ning lisa sidrunimahl ja pipar. Kaste on valmis kui hapusus, magusus, soolasus on Sinu maitse järgi paigas.
  2. Soovi korral lisa teisi maitseaineid ja koostisosi.
  3. See jogurtikaste on heaks põhjaks, mis segatuna teiste koostisosadega annab häid maitsekombinatsioone.

Kombineeri vastavalt oma maitsele:

Värsked ürdid (peeneks hakitud): koriander, petersell, tüümian, kress, basiilik, murulauk , piparmünt, till

Vürtsid: küüslauk, karri, tšilli, Cayenne'i pipar, pune (kuivatatud)

Köögiviljad (peeneks hakitud või riivitud): paprika, kurk, redis, püreestatud avokaado

Selleks, et kõik maitsed saaksid täielikult välja tulla, lase kastmel enne serveerimist vähemalt 20 minutit külmkapis seista.