Foto: Shutterstock
Need küpsised on inspireeritud Ameerika chocolate chip cookie´dest. Klassikalised chocolate chip cookie´d on madalad, üsna suured, seest pehmed ja äärtest krõbedad. Nendel küpsistel on mitmeid variatsioone, osadele meeldivad pehmed ja pontsakamad, teistele jälle lamedamad ja krõbedad. Magusad ja maitsvad on need aga kõik ja garanteeritult meeltmööda tervele perele!

Koostisosad:

  • 250 g toasooja võid
  • 225 g fariinsuhkrut
  • 1 näpuotsatäis soola
  • 2 tl vanilliesentsi või -suhkrut
  • 2 tk muna (suurus M)
  • 300 g jahu
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 150 g tumedat šokolaadi

Valmistamine:

  1. Segage või, suhkur, sool ja vanillessents vispliga kreemjaks. Lisage ükshaaval munad. Segage jahu söögisoodaga ning valage või-munakreemi juurde ja segage ühtlaseks. Hakkige šokolaad ja valage taina juurde ning segage ettevaatlikult läbi.
  2. Asetage supilusikatäis tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jätke piisavalt ruumi, kuna tainas sulab küpsemise ajal. Ühele plaadile mahub umbes 9 küpsist. Vormige käega plaadil küpsised vajadusel veidi ümaramaks ning vajutage õrnalt veidi madalamaks.
  3. Küpsetage eelkuumutatud ahjus 175 °C juures 10–12 minutit. Võtke küpsetusplaat ahjust välja, laske küpsistel plaadil paar minutit seista ja tõstke need seejärel restile jahtuma. Esialgu on küpsised pehmed, jahtudes muutuvad kõvemaks.