Foto: Kristina Madisson-Laht
See lihtsalt valmiv kartuli-kalavorm rõõmustab tervet peret!

Koostisosad:

  • 2 kg kartuleid
  • 800 ml 20% toidukoort
  • 250 g hapukoort
  • 500 g lõhefileed
  • 1 tk sibulat
  • 100 g porrulauku
  • võid
  • soola-pipart (maitse järgi)
  • 2 tk loorberilehte

Valmistamine:

  1. Haki sibul ja kuumuta pannil koos võiga kuldseks, lisa juurde toidukoor ja sega läbi.
  2. Kuumuta ja lisa hapukoor ning sool. Kuumuta keemiseni. Viiluta kartul ja küpseta 180 kraadises kuumuses ca 30 minutit kuni kartulil on kuldne jume, nii saad roale parema maitse. Lao pool kogusest võiga määritud ahjuvormi. Pane selle peale lõhefilee ja seejärel ülejäänud kartulid. Vala kõige peale kaste.
  3. Küpseta 170-kraadises kuumuses ca 30 minutit.