Foto: Reet Salonen
Valmista lihavõttelauale armsalt lihtsad, aga ülimaitsvad kohupiimakorbid!

Koostisosad:

  • Pärmitaigen:
  • 1 kl täispiima
  • 20 g kuivpärmi
  • 80 g suhkrut
  • 50 g soolast võid või 50 g võid ja 1/2 tl soola
  • 1.5 kl jahu
  • kl kaerajahu 3/4 klaasi
  • 1 tk munakollane
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • Täidis:
  • 250 g 5% kohupiima
  • 100 g creme fraiche´i
  • 1 munavalge
  • Steviat või maitse järgi suhkrut
  • 1/2 sidruni koor
  • 1/2 tl vanilli
  • Peale:
  • 1 purk aprikoose või muid marju
  • Kaunistamiseks tuhksuhkrut

Valmistamine:

  1. Soojenda piim u. 40 kraadini, veidi soojemaks kui käetemperatuur. Lisa osa nisujahust, suhkur ja kuivpärm. Jäta kaetult sooja kohta kerkima. Kui tainas on kerkinud, lisa sulatatud või, kardemon, munakollane, kaerajahu ja nii palju nisujahu (lisa sõtkumise käigus, et taigen on elastne aga mitte kõva. Sõtku, kuni lööb kausi küljest lahti. Vajadusel lisa nisujahu. Võid ka kasutada köögikombaini, sellisel juhul lase masinal segu töödelda, kuni nõu põhja moodustub pall. Lase soojas kohas kerkida.
  2. Veereta kuklid, vajuta ahjuplaadil nt. purgikaanega lohk sisse, jäta kerkima.
  3. Sega täidise ained kokku. Pane u. supilusikas täidist igale põhjale, keskele torka 1 nõrutatud aprikoos. Võid kasutada ka muid marju. Määri servad munakollasega, sobib ka piim.
  4. Küpseta 200 kraadi juures pöördõhu režiimil, kuni kuldpruun. Umbes 10 min. Määri servad võiga. Lase restil jahtuda, puista peale tuhksuhkrut.

Magusamate korpide jaoks võib suhkru kogust suurendada ja soovi korral cremé fraiche´i täidises asendada 20% hapukoorega. Rammusama tulemuse saavutamiseks võib täidisele lisada natuke sulatatud võid.

Foto: Reet Salonen