Foto: Shutterstock
Sellest pastaroast saab avokaadofännide lemmik! Mõnusalt kreemises pastas annavad hea maitsekoosluse küüslauk, parmesan, kirsstomatid, sidrun ja pune. Kasutage kastme parimaks õnnestumiseks küpseid avokaadosid!

Koostisosad:

  • 200 g spagette
  • 2 tk suuremat küpset avokaadot
  • 250 g kirsstomateid
  • sidruni mahl (0,5)
  • oliiviõli (1-2 sl)
  • 1 tk väike sibul
  • 2 tk küüslauguküünt
  • 200 g toorjuustu
  • 2 dl 15% toidukoort
  • 1 dl riivitud parmesani juustu
  • cayenne'i pipart (0,25 tl)
  • 2 tl kuivatatud punet
  • soola-pipart
  • seedermänni seemneid (maitse järgi)

Valmistamine:

  1. Pange sool ja spagetid keevasse vette ja valmistage vastavalt pakendil olevale juhisele. Vahepeal valmistage kaste. Hakkige sibul ja küüslauguküüned, lõigake pooleks kirsstomatid. Asetage need kastrulisse ja lisage 1-2 supilusikatäit oliiviõli. Laske natuke haududa.
  2. Lisage toorjuust, koor, parmesani juust, poole sidruni mahl ja maitseained ning segage. 
  3. Poolitage avokaadod ja eemaldage kivid. Tehke need kahvliga pehmeks ja lisage kastmele. Kurnake spagetid ja segage need kastmega. Serveerimisel raputage pastale riivitud parmesani juustu ja seedermänni seemneid.