Foto: Shutterstock
Mõnusalt mõrkjas pesto, mis sobib nii pasta, vürtsika juustu kui grill-liha juurde.

Koostisosad:

  • 3 sl seedermänniseemneid
  • 70 g rukolat
  • 30 g siledalehelist peterselli
  • 1 tk küüslauguküüs
  • 50 g värselt riivitud Parmesani juustu
  • 60 ml oliiviõli
  • soola-pipart
  • 1 tl soovi korral sidrunimahla

Valmistamine:

  • Seedermänniseemnete röstimiseks kuumutage neid kuumal kuival pannil paar-kolm minutit, kuni seemned on kuldsed. Jahutage!
  • Peske rukola ja petersell, raputage kuivaks, eemaldage kõvad varred, hakkige lehed jämedalt. Koorige ja tükeldage küüslauk. Riivige Parmesani juust.
  • Töödelge seedermänniseemned, küüslauk ja ürdid saumikseri abil peeneks ning lisage oliiviõli ja Parmesani juust. Maitsestage soola-pipraga. Mõnusalt hapuka noodi saate pestole anda sidrunimahlaga.
  • Pange valminud pesto puhtasse, suletava kaanega klaaspurki ja asetage külmikusse. 

Loe lisaks: Nii lihtne, nii hea: päikesekuivatatud tomatitel põhinev pesto rosso valmib minutitega!