Foto: Shutterstock
Pole tähtis, millise purukoogi valite – kõik need on maitsvad! Purukook on oodatud külaline igal kohvilaual! Kõige olulisem on muidugi puru – võine, magus ja krõbe, mis katab maitsvat täidist.

Purukook aprikoosidega

700 g aprikoosikompotti

400 g võid

750 g jahu

200 g suhkrut

3 tl vanillisuhkrut

näpuotsatäis soola

300 g aprikoosimoosi

Valmistamine:

Nõrutage aprikoosid sõelale. Segage suures kausis kokku 750 g jahu, suhkur, vanillisuhkur ja sool. Segage juurde või ja pudistage kõik koostisosad sõmeraks puruks. Taina saate hõlpsamalt teha köögikombainis, lastes koostisained mitu korda pulse-funktsiooniga sõmeraks puruks.

Katke küpsetusplaat (34 x 41 cm) küpsetuspaberiga. Laotage sellele ühtlaselt ca 2/3 purust ja suruge kergelt kokku. Laotage purule moos ja tükeldatud aprikoosid. Puistake kõige peale ülejäänud puru.

Küpsetage 200 °C eelkuumutatud ahjus 35–45 minutit. Laske koogil jahtuda, lõigake seejärel tükkideks. Serveerige koos vahukoorega.

Purukook vaarikatega

Foto: Shutterstock

375 g jahu

250 g toasooja võid

150 g suhkrut

näpuotsatäis soola

1 tl vanillisuhkrut

150 g vaarikamoosi

200 g külmutatud vaarikaid

Valmistamine:

Pange jahu, või, suhkur, sool ja vanillisuhkur suurde kaussi ning näppige sellest puru.

Jaotage 2/3 purust lahtikäivasse (umbes 26 cm Ø) määritud koogivormi, vajutage käega siledamaks. Laotage põhjale moos ja moosi peale vaarikad. Puistake ülejäänud puru ühtlaselt nende peale.

Küpsetage eelkuumutatud ahjus 175 °C umbes 45 minutit. Võtke ahjust välja, laske jahtuda.

Kohupiima-purukook

250 g võid

350 g nisujahu

150 g suhkrut

500 g ricotta kohupiima

2 muna

80 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

5-6 tükeldatud õuna

poole sidruni mahl

Valmistamine:

Valmistage külmast võist, jahust ja suhkrust puru.

Vahustage munad suhkruga, lisage kohupiim ja vanillisuhkur ning sidrunimahl.

Asetage küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 2/3 purust. Suruge kergelt kokku. Kallake kohupiimasegu purupõhjale. Katke õunatükkidega ja puistake peale ülejäänud puru.

Küpsetage 200-kraadises ahjus ca 40 minutit, kuni kook on pealt helepruun.

Laske jahtuda.