Ulukiliha kvaliteet sõltub looma vanusest, tervisest ja ka hilisemast söögiks ettevalmistamisest, sh laagerdumisest. Et liha saaks alati pehme ja suussulav, kasuta söögitegemisel korralikult laagerdunud liha. Soovitatavalt on ulukiliha laagerdumisaeg 10–14 päeva. Uuri selle kohta infot alati poest või jahimehelt!

Alljärgnevast loost leiad ulukiliha valmistamise soovitusi, häid maitsekombosid metsloomalihaga ja 4 retsepti, mis võluvad maitserikkusega!

Proovi metskitselihast pannihautist ja metsseapateed ning pehmeks haudunud põdraliharulle juurselleripüree ja pohlakastmega. Muredate põdrarullide sees on peidus nii suitsust peekonit kui ka sügistalviseid juurikaid ja maitsevilju.

Pane lauale metssearaguu puravike ja pastaga. Koos köögiviljadega imepehmeks haudunud metssea-puravikuraguu on tummine ja rikkalik.